b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_zenekar_budapest_szaxofon_quartet.jpgA Budapest Saxophone Quartet 1995-ben az első magyar klasszikus szaxofon kvartettként alakult. Azóta csaknem ezer hangversenyt adtak Magyarországon és külföldön. Gazdag, műfajokban széles repertoárjukat szólistákkal színesítik, ezek között több olyan zenemű is található, amelyet az együttes számára komponáltak.

A kvartett az elmúlt másfél évtizedben a világ 12 országában lépett föl, részt vettek mesterkurzuson és szaxofonos világtalálkozókon, így terjesztve és segítve a magyar szaxofonművészet hírnevét. Eddig hat önálló lemezt készítettek, de közreműködtek más előadók, például Vukán György dzsesszmuzsikus lemezén is. Többször játszottak szimfonikus és koncertfúvós zenekari kísérettel.

Eddig hat önálló lemezt készítettek, valamint közreműködtek más előadók lemezén is. Legutóbbi önálló koncertjüket az M1 rögzítette és filmet is készített az együttesről, melyet több alkalommal is műsorra tűzött. A Budapest Saxophone Quartet tagjai 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémia doktori képzésén.

Az együttes tagjai: Szepesi Bence (szoprán szaxofon), Puskás Levente (alt szaxofon), Tószegi Bernát (tenor szaxofon), Horváth Marcell (bariton szaxofon)

Operafesztiváli fellépésük:

2011. 06. 18.
» A Budapest Saxophone Quartet koncertje

2007. 06. 17.

» A Budapest Saxophone Quartet koncertje

Tags: fesztiválok listája: 2007 Párizs,2011 Verdi
műfaj: koncert
közreműködők: zenekar
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook