Az együttes 1982-ben alakult a legnevesebb budapesti zenekarok vezető zenészeiből. A művészeti vezető Berkes Kálmán, aki 1972-ben második helyezést ért el a Genovai Nemzetközi Versenyen. Megtartva a fúvósegyüttesek hagyományait, a nyolc fúvós hangszer kiegészül a nagybőgővel.

Repertoárjuk ismert klasszikus szerzeményeket tartalmaz, de vannak ritkán játszott darabjaik is, mind a régi, mind a mostani időkből, csakúgy, mint Johann Strauss vagy Scott Joplin művei. Az együttes számos alkalommal lépett fel Ausztriában, Németországban, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Finnországban, Csehországban, Szlovákiában, az egykori Szovjetunióban, Spanyolországban, Japánban és az USA-ban. Igen elismertek az Egyesült Királyságban, Írországban, ahová az együttes mostanában gyakran ellátogat. Legtöbbször Newcastleban, Birminghamben, Liverpoolban, Guernseyben, Lich-field Fesztiválon, Bath Fesztiválon, Londonban a Queen Elisabeth Hallban és a St. John’s Smith Téren koncerteznek.

Az együttes számtalan felvételt rögzített a következő rádióállomásoknál: Bayerischer Rundfunk, München, WDR, Köln, SDR, Stuttgart, ORF, Bécs, BBC, London.

Tagjai: Kiss József, Hetesi Antal, Berkes Kálmán, Mali István, Nagy Miklós, Gál László, Gábor Júlia, Patkós Sándor, Tibay Zsolt

Operafesztiváli fellépésük:

2006. 06. 17.

» A Budapesti Fúvósegyüttes koncertje

Tags: fesztiválok listája: 2006 Verismo
műfaj: koncert
közreműködők: zenekar
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook