Miskolcon, a Nagyboldogasszony Minorita templomban 1946-ban alakította meg a 25-30 főből álló kórust Pater Szendrey Bonaventura minorita szerzetes. Évenként hangversenyt adnak a Miskolci Operafesztivál szervezésében.

A szertartásokhoz tartozó gregorián énekek mellett akkoriban nagy hangsúlyt kaptak Palestrina valamint olasz egyházi zene komponistáinak alkotásai. A szerzetes-karnagy olaszországi tapasztalatai alapján nagy lendülettel és szakértelemmel irányította az énekegyüttest.

Az énekkart 2006 óta Simonné Lichy Ágnes és Regős Zsolt vezeti. 2008 tavaszán utaztak el néhány napra a lengyelországi Wielickába, ahol az ottani ferences rendház vendégei voltak, de énekeltek Piliscsabán kórustalálkozón, Esztergomban és Egerben a Bazilikában.

A miskolci egyházzenei kórustalálkozónak minden alkalommal résztvevője a kórus. A templom búcsúünnepén és Húsvétkor rendszeresen oratórikus misét szólaltatnak meg hangszeres közreműködőkkel.

A miskolci Nagyboldogasszony templomban minden hónap első és harmadik vasárnapján valamint az egyházi év kiemelt ünnepein szolgál az énekkar.

Operafesztiváli fellépésük:

2013. 06. 15.
» Gloria... – egyházzenei hangverseny John Rutter műveiből

Tags: fesztiválok listája: 2013
közreműködők: kórus
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook