b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_korus_stflorianersangerknaben_l.jpgAz 1071-ben alapított St. Florianer Sängerknaben a világ egyik legrégebbi tradíciókkal rendelkező fiúkórusa. Az egyházi zene feldolgozása a mai napig a fiúkórus egyik legfontosabb feladata, ezen kívül Ausztria zenei nagykövetei is világszerte.

Az elmúlt évtizedben a kórus számos földrészt bejárt, részt vett a legjelentősebb zenei fesztiválokon, többek között a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Bécs Ünnepi Játékokon, az Aix-en-Provance-i Fesztiválon, illetve folyamatosan együttműködik a legnevesebb zenekarokkal és karmesterekkel, így a Bécsi Filharmonikusokkal, a Clevelandi Filharmonikusokkal, stb. Franz Welser-Möst, a Bécsi Állami Operaház kinevezett igazgatója a „St. Florianer Sängerknaben kórusbarátok társaságának“ tiszteletbeli elnöke.

A St. Florianer Sängerknaben szólistái rendszeresen éneklik a legnagyobb operaházakban a fiúhangra írt műveket, pl. Mozart Varázsfuvolájában a Három fiú szerepét. Amellett, hogy nagyoperákban szerepelnek, nemrégiben kidolgozták az „opera XXS“ tematikájukat, melyben az operairodalom mesterműveit állítják színpadra, kizárólag a fiúk előadásában, zongorakísérettel. Zenei igazgatójuk 1983 óta Franz Farnberger, aki bécsi tanulmányainak befejezése után nyolc évig volt a Wiener Sängerknaben karmestere, és jelenleg tanít is az Anton Bruckner Egyetemen.

Operafesztiváli fellépésük:

2010. 06. 17.

» Varázsfuvola XXS

Tags: fesztiválok listája: 2010 Európa
közreműködők: kórus
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook