b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadasok_kat_gyerek_babszinhaz_bk_2_resize.jpgA Miskolci Csodamalom Bábszínház előadása

Báb- és díszlettervező: Máger Ágnes, Végvári Zsófia

Rendező: Majoros István

Szereplők: Heiszmann Ildikó (Nívódíjas), Juhász Judit, Tari Edit, Láng Bernadett, Károlyi Szabolcs, Oláh Tibor

Mozartot 1762 októberében, Bécsben mutatták be Mária Terézia császárnénak. Az eseménynél jelen volt a császárné lánya, Mária Antónia hercegnő, a későbbi tragikus sorsú francia királyné is, akinek Mozart ott helyben megkérte a kezét. A hercegnő ekkor hétéves volt, Mozart hat.

A gyermekkor telve van csodákkal. Csakhogy Mozart csodagyerek volt, aki napközben nem ért rá a gyermekkor csodáival foglalkozni. Ezt legfeljebb éjszaka, álmában tehette meg. És meg is tette. Mihelyt álomba szenderült, átélte mindazt a sok csodálatos dolgot, amit a hatéves kisfiúk általában ébren szoktak eljátszani.

Az előadás a gyermek Mozart álombéli kalandjait meséli el. Amikor megjelentek neki a gyermekkor mesefigurái: a szépséges hercegkisasszony, a kegyetlen királynő, a jóságos öreg király, a furfangos cselédek, a gonosz török börtönőr. Azok a figurák, akik később, a felnőtt korában írt nagyszerű operáinak halhatatlan szereplői lettek.

2009. június 20., szombat 11 óra, Miskolci Csodamalom Bábszínház

2009. június 21., vasárnap 11 óra, Miskolci Csodamalom Bábszínház

Tags: fesztiválok listája: 2009 Bécs
műfaj: gyerekeknek
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook