Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

A Záróhangversennyel véget ért az idei, "Bartók+Verdi 2011" Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. (2011. 06. 21. – operaportal.hu; Csák Balázs írása)

 

Az írás az Operaportálon »

A koncert méltó befejezését jelentette az idei Fesztiválnak. Kiváló szólistákat hallhattunk, és egy nagyszerű karmestert Carlo Montanaro személyében, akinek a keze alatt a Miskolci Szimfonikus Zenekar még a szokottnál is magasabb színvonalon játszott. Ez már az első számból, a Luisa Miller Nyitányából is azonnal kiderült, a zenekar nem csak pontos volt, de az est folyamán végig követni is tudta a karmester tempóit, gyors ritmusváltásait. A Nabucco Nyitánya harmadik alkalommal hangzott el a Fesztiválon (a másik kettőt a teljes opera előadásán, illetve a "Három tenor" koncerten hallhattuk), a három közül egyértelműen ez volt a legjobb.

Négy énekes szólista lépett fel Ekaterina Sadovnikova (szoprán), Iulia Merca (mezzoszoprán), Luciano Ganci (tenor) és Vladimir Stoyanov (bariton) személyében.

Valamennyien élvezetes produkciót nyújtottak, ha nem is azonos színvonalon. (Az apróbb hibák megemlítésétől ezúttal eltekintek. Az idei Fesztivál rendkívüli nehézségek közepette jött létre, és örülnünk kell annak, hogy a megmaradt előadások szinte kivétel nélkül magas színvonalat képviseltek. A Záróhangverseny szólistáinak esetleges hiányosságai is eltörpültek a mellett a tény mellett, hogy összességében ők is egy rendkívül színvonalas utolsó estét produkáltak.)

Ekaterina Sadovnikova kifinomult előadásmódjával, Iulia Merca szuggesztív előadásmódjával, Luciano Ganci pedig erőteljes, fényes magasságaival hívta fel magára a figyelmet.

Közülük is ki szeretném azonban emelni Vladimir Stoyanov baritont. A bolgár énekes minden regiszterben kiegyenlítetten, kiváló technikával énekel, öröm volt hallgatni (nem véletlen persze, hogy a Zárógála előtti napokban a Veronai Arénában énekelt).

címkék: fesztiválok listája: 2011 Verdi

Albin Fries: Nora

június
csütörtök
20
19:00 h
Opera három felvonásban,német nyelven, magyar felirattal |A Bartók Plusz Operafesztivál 2018-as operaíró versenyének nyertes műve Albin... | tovább az esemény részleteihez »

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook