Fesztiválnapló – 2014

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetik a Bartók Plusz 2013 Operafesztivál eseményeit. Igyekszünk mindenhol ott lenni, mindent megfigyelni, meghallani és meglátni, hogy az eseményekről 'élőben' tudósíthassunk. Reméljük, írásaink révén képet kapnak a Bartók Plusz operaünnepének hangulatáról. A történéseket rögzítő naplóbejegyzések mellett ezt szolgálják a fesztivál előadásainak pillanatait és a fesztiválhangulatot megörökítő fotók is.

Élje át velünk az opera ünnepét! Legyen az opera mindenkié!

Naplóíró: Csák Balázs

(az előző évek Fesztiválnaplói: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013)

A Képgalériában » Éder Vera, Gálos Mihály Samu és Vajda János fotóit láthatják.

Információk a Bartók Plusz hivatalos Facebook-oldalán »

címkék: fesztiválok listája: 2009 Bécs
műfaj: gyerekeknek
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben: Gálahangverseny Miklósa ErikávalMiklósa Erika koncertjével és a Fesztivál operaíró versenyének eredményhirdetésével zárult a 2014. évi Miskolci Operafesztivál.

Bővebben ...Interjú Robert Dean Smith operaénekessel. Korunk egyik legismertebb tenoristája, az amerikai Robert Dean Smith lépett fel június 20-án este a Miskolci Operafesztiválon Korngold A halott város című operájának főszerepében. Az énekest novemberben ismét láthatjuk majd itthon, a Magyar Állami Operaházban fogja énekelni a Tannhäuser címszerepét. A Fesztivál talán legnagyobb sztár-vendégének számító, ugyanakkor rendkívül barátságos és közvetlen énekessel az előadás előtt készítettünk interjút.

Bővebben: Korngold: A halott városErich Wolfgang Korngold háromfelvonásos művének, A halott városnak az ősbemutatója 1920. december 4-én volt, és hatalmas sikert aratott. Megismétlődött ez a 2014-es Bartók Plusz Operafesztiválon is.

Bővebben: G. Verdi: AidaImmár harmadik éve hagyomány a Miskolci Operafesztiválon, hogy a szervezők egy ingyenes operaelőadást „kivisznek az utcára”. Két évvel ezelőtt a Toscát, tavaly a Traviatát mutatták be, idén pedig Verdi Aidája következett. A „koreográfia” is évről évre hasonló: három produkcióra kerül sor, két ún. „beavató előadás”-ra, ahol részletek hangzanak el a műből, majd a fesztivál vége felé közeledve a teljes operát is megtekinthetjük.

Bővebben: Dubrovay László: VáltságdíjKét egyfelvonásos magyar operát láthattunk június 19-én a Miskolci Nagyszínházban. Dubrovay László Váltságdíj és Vidovszky László Nárcisz és Echo című darabjait "Férfiak célkeresztben" összefoglaló címmel reklámozták, amely közös mottó ugyan kissé erőltetett - nagyon különböző jellegű művekről van szó -, de tény, hogy mindkettőben van „férfi áldozat”. Az előadást a Budapesti Operettszínház vendégjátékában élvezhettük, amelynek társulata a két operát nem most játszotta először. Az Operettszínház Raktárszínházában ugyanis április óta mennek a darabok, melyeknek rendezője Somogyi Szilárd.

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook