A fesztivál

Bővebben ...„Színvonalas, karakterében egyedülálló, évenként ismétlődő nemzetközi opera- és zenei fesztivál létrehozása és működtetése Miskolcon, amely segíti egyrészt a város kulturális arculatépítését, gazdasági, turisztikai fejlesztését, másrészt elősegíti a nemzetközi kulturális zenei életbe való bekapcsolódását.” Így fogalmaz A „Bartók + …” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál alapító okirata, és ezt fejezi ki a fesztivál jelmondata is: „A zene várost épít!”

Bővebben ...A Bartók Plusz Operafesztivált (2012-ig "Bartók + ... Miskolci Nemzetközi Operafesztivál néven) azzal a céllal alapították az ezredfordulón, hogy Miskolcot és a térséget bekapcsolja a nemzetközi zenei élet vérkeringésébe. Az operafesztivál néhány év alatt a közép-európai operaélet fellegvárává tette Miskolcot. A rendezvényt a legmeghatározóbb Bartók-fesztiválként tartják számon, amely élvezi a Bartók-örökösök támogatását is. A fesztiválon a kezdetektől világjáró magyar művészek és nemzetközi operasztárok lépnek föl, és Kelet-Közép Európa szinte valamennyi jelentős operatársulata bemutatkozott már.

A Bartók Plusz Operafesztivál szervezője a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.

 

Alapító: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Alapítás éve: 2000. május 17. (az alapító okirat módosítása: 2016.)

Adószám: 20738116-2-05

 

 

 

A fesztivál székhelye: 3525 Miskolc, Déryné u. 1.

  • Postacím: H–3501 Miskolc, Pf. 634.
  • Telefon: +36 46/504-060, +36 46/504-062
  • Fax: +36 46/504-068
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Honlap: www.operafesztival.hu / operafestival.hu

 

Bővebben ...

 

 

A Bartók Plusz Operafesztivál 2015-ben elnyerte a „Kiváló minősítésű művészeti fesztivál” címet.

 

 

 Bővebben ...

 

 Az Európai Fesztivál Szövetség 2015-ben minősített Európai Fesztiválként ismerte el a Bartók Plusz Operafesztivált.

 

 

 

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook