Fesztiválnapló – 2016

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetik a Bartók Plusz 2016 Operafesztivál eseményeit. Igyekszünk mindenhol ott lenni, mindent megfigyelni, meghallani és meglátni, hogy az eseményekről 'élőben' tudósíthassunk. Reméljük, írásaink révén képet kapnak a Bartók Plusz operaünnepének hangulatáról. A történéseket rögzítő naplóbejegyzések mellett ezt szolgálják a fesztivál előadásainak pillanatait és a fesztiválhangulatot megörökítő fotók is.

Élje át velünk az opera ünnepét! Legyen az opera mindenkié!

Naplóíró: Csörnök Mariann, Méhes László

(az előző évek Fesztiválnaplói: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015)

A Képgalériában » Éder Vera, Gálos Mihály Samu és Vajda János fotóit láthatják.

A fesztivál Videónaplójában » Nagy Ferenc operatőr felvételeit láthatják.

Információk a Bartók Plusz hivatalos Facebook-oldalán »

A Sajtó kategóriában található Sajtófotók » menüpont alatt néhány (nyomdai sokszorosításra is alkalmas) képet közvetlenül is hozzáférhetővé teszünk.

címkék: fesztiválok listája: 2008 Szlávok
műfaj: koncert
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben: Záróhangverseny a Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikus ZenekarralA Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikus Zenekar vasárnap esti Bartók-hangversenyével zárta kapuit a Bartók Plusz Operafesztivál 2016 rendezvénysorozata.
Találkozzunk legközelebb 2017. június 16‒25. között! ‒ invitálta a közönséget Kesselyák Gergely fesztiváligazgató.

Bővebben: Rischar Strauss: Ariadné Naxoszban. A Kassai Állami Színház előadása.Visszatért Ariadné a fesztiválra. Richard Strauss operáját – Ariadné Naxoszban – a Kassai Állami Színház társulata adta elő.
Tokody Ilona operaénekesnő Pálúr János orgonaművésszel az evangélikus templomban adott hangversenyt; négy ukrán tenor, a Leon Voci, a Bartók-jam és a Modern Art Orchestra a Szent István téren; Szabó Gabi és a Stereo Swing a Nyári Színházban lépett föl.

Bővebben: Ezrek operája a Lovagi tornák terén. Georges Bizet: Carmen.Két teltházas előadást hozott a fesztivál pénteki napja: Horgas Eszter koncertjét a Nagyszínházban és a Carment a Lovagi tornák terén. Ezrek napja, ezrek operája.

Bővebben: Beischer-Matyó Tamás: Kreatív kapcsolatok. A Budapesti Operettszínház előadása. Kortárs opera ősbemutatójára várta a közönséget a fesztivál. Beischer-Matyó Tamás Kreatív kapcsolatok című művét először a Bartók Plusz közönsége láthatta.

Bővebben: Szergej Prokofjev: Rómeó és Júlia. Az „Oleg Danovski" Nemzeti Opera- és Balettszínház vendégjátéka.A hatodik nap estéje a romantikáé volt: Rómeó és Júlia a konstancai „Oleg Danovski" Nemzeti Opera- és Balettszínház előadásában került színra a Miskolci Jégcsarnokban. Előtte megtörtént a Carmen második beavató előadása. Játszott a nézőkkel egy kicsit az eső, és játszott Kerényi Miklós Gábor is. Az Avasi-kilátónál bemutatott harmadik felvonásnak a közönsége pedig kész volt a játékra.

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook