Fesztiválnapló – 2019

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetik a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 eseményeit. Igyekszünk mindenhol ott lenni, mindent megfigyelni, meghallani és meglátni, hogy az eseményekről 'élőben' tudósíthassunk. Reméljük, írásaink révén képet kapnak a Bartók Plusz operaünnepének hangulatáról. A történéseket rögzítő naplóbejegyzések mellett ezt szolgálják a fesztivál előadásainak pillanatait és a fesztiválhangulatot megörökítő fotók is.

Élje át velünk az opera ünnepét! Legyen az opera mindenkié!

Naplóíró: Csörnök Mariann, Méhes László

(az előző évek Fesztiválnaplói: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018)

A Képgalériában » Éder Vera, Gálos Mihály Samu és Vajda János fotói.

A fesztivál Videónaplójában » Nagy Ferenc operatőr felvételeit láthatják.

Információk a Bartók Plusz hivatalos Facebook-oldalán »

A Sajtó kategóriában található Sajtófotók » menüpont alatt néhány (nyomdai sokszorosításra is alkalmas) képet közvetlenül is hozzáférhetővé teszünk.

címkék: fesztiválok listája: 2008 Szlávok
műfaj: koncert
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben: Három tzenor gála (Szólisták: Mihail Mihajlov, Galeano Salas, Horváth István)Három tenor gálakoncertjével búcsúztatta 2019-es fesztiválszezonját a Bartók Plusz. Jövőre, a kereken 20. operafesztiválra a szokásosnál is izgalmasabb programot ígért a közönségnek Kesselyák Gergely fesztiváligazgató és Pro Urbe díjas csapata.
A zárónap színes eseményekkel zárult a szabadtéri színpadokon. Donizetti Rita című operáját és a Miskolci Balett utcatáncát a Szent István téren láthatták, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint kvartettje az Erzsébet téri operabárban lépett fel.

Bővebben: Pietro Mascagni: Iris (a pilseni Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka)Mascagni-bemutatót tartott a Bartók Plusz: az Iris távol-keleti története a pilseni Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátékában elevenedett meg a fesztivál színpadán. A napi programban emellett Légyott-ra volt hivatalos a közönség (a Spanyolnátha folyóirat irodalmi estje), de láthatták a Bogányi-zongoráról szóló filmet, Kocsonya Mihály bolondos házasságát (az egri Harlekin Bábszínház produkciója), meghallgathatták Boggie-koncertjét és Seress Rezső dalait, egy régi színházi előadás emlékére összeállított esten.

Bővebben ...A Bartók Plusz leglátványosabb produkciója, az Ezrek operája sorozatban bemutatott Parasztbecsület sok száz nézőt csábított a miskolci Kálvária-dombra, hogy Mascagni-muzsikát hallgasson és egy különlegesen kivitelezett előadást láthasson. A Nyári Színházban Igudesman & Joo komoly(talan)zenei koncertje nevettette a közönséget. Bátori Éva ének mesterkurzusának hallgatói a Zenepalotában tartott hangversenyen adtak számot tudásukról. A Szent István téren péntek a tánc napja volt: a Kármen táncfantáziát a Varidance a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház közreműködésével mutatta be, a Szinvavölgyi Táncegyüttes pedig néptáncgálát adott. Micheller Myrtill & Swinguistique az Erzsébet téren játszott. Aznap, a Kórusok Éjszakáján, énekszó kísérte a hazaindulókat a fesztivál főutcáján.

Bővebben ...Albin Fries Norája meghódította a Bartók Pluszt: a fesztivál 2018-as operaíró versenyén első helyezett opera ősbemutatóját szűnni nem akaró tapssal, állva ünnepelte a közönség a Nagyszínházban. A Miskolci Dixieland Band koncertjén Malek Andrea volt a vendég a Szent István téren, ahol a Destination Brass, majd pajzán vásári játékkal Fabók Mancsi Bábszínháza is fellépett. Az Erzsébet téri színpadon Szörényi-dalokat adott elő Varga Andrea, Füvessy Norbert és Vízi Viktor.

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook