Március 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ez következik

Tartalomjegyzék

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.

Figyelemmel az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) 13-14. cikkeiben foglaltakra, az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt a társaságunk általi adatkezelés egyes jellemzőiről.

1. Az adatkezelő személye

Név:

Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.

E-mail:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:

+36 46 504 060

Székhely:

3525 Miskolc, Déryné u. 1.

Cégjegyzékszám:

05-09-016624

Adószám:

20738116-2-05

 (továbbiakban: Operafesztivál vagy adatkezelő)

2. Adatvédelmi tisztviselőnk elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-1-796-7777

Az adatvédelmi tisztviselő személye: dr Simon Emese Júlia
Elérhetőségei: Jókay & Társi Ügyvédi Iroda, 1103 Budapest, Kőér utca 2/A
tel: +36 1 796 7777
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

3. Az adatkezelő az érintett személyes adatait a jelen tájékoztatóban meghatározott célból és az e cél megvalósulásához szükséges mértékben kezeli. Az adatkezelés kapcsán az érintett személyes adatait az adatkezelő erre jogosult munkatársai ismerhetik meg. Azon munkatársak jogosultak a személyes adatokhoz hozzáférni, akiknek munkakörükből fakadóan a konkrét személyes adatokkal valamely feladatuk van. Az adatkezelő nem hoz automatizált adatkezelésen alapuló döntést, illetve nem végez profilalkotást.

4. Amennyiben az adatkezelés Honlapunkon (https://operafesztival.hu) keresztül valósul meg, úgy a Honlap használatával Ön elfogadja a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglalt feltételeket. Ha az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat nem fogadja el, kérjük, ne használja a Honlapot. A honlapon alkalmazott sütikkel összefüggő adatkezelés kapcsán kiegészítő információkat olvashat az online felületekkel kapcsolatos adatkezelésekről szóló tájékoztatóban (itt »).

5. Az adatkezelésre az alábbi fontos információk vonatkoznak:

A) RENDEZVÉNYEKEN KÉPMÁS / HANGFELVÉTELEK KÉSZÍTÉSE ÉS FELHASZNÁLÁSA

Érintettek

Az adatkezelő vagy az adatkezelő által meghívott sajtóorgánumok által a rendezvényein készített fényképeken és esetleges videofelvételeken szereplő személyek.

Adatkezelés célja

  • Adatkezelő rendezvényeinek népszerűsítése, marketing kommunikációs célok
  • Nyilvánosság tájékoztatása a lezajlott eseményről
  • Sajtó tájékoztatása, sajtó általi felhasználás

Kezelt adatok köre

Képmás, hang, felvételen szereplő egyéb személyes adatok. Írásbeli hozzájáruló nyilatkozat esetén az érintett neve, lakcíme, aláírása.

Adatkezelés jogalapja

Felhívjuk az eseményekre, előadásokra látogatók figyelmét, hogy az Operafesztivál szervezésében megrendezésre kerülő eseményeken, előadásokon résztvevő személyek hozzájárulnak az eseményen, előadáson fényképek, videofelvételek és hangfelvételek készítéséhez az Operafesztivál és/vagy különböző sajtóorgánumok által, hozzájárulnak valamint ezek nyilvánosságra hozatalhoz, illetve sajtó részére történő továbbításhoz, felhasználásához.

Ennek megfelelően a felvételekkel kapcsolatos adatkezelés jogalapja:

  • Érintett hozzájárulása, amelyet az érintett ráutaló magatartással (ilyen  ráutaló magatartásnak minősül, ha az érintett személy tudja, hogy  abban a helyiségben, ahová belép, felvétel készül vagy készülhet), vagy kifejezett nyilatkozattal adhat meg.
  • Nem szükséges hozzájárulás a fénykép és kamerafelvétel készítéséhez és felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplés esetén.

Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés az érintett törlési kérelmének teljesítéséig vagy  az adatoknak az érintett általi tiltakozás eredményeként történő törléséig tart.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

Ön nem köteles hozzájárulni a fénykép és kamerafelvétel készítéséhez és felhasználásához. Ez esetben ugyanakkor előfordulhat, hogy bizonyos rendezvényeken nem vehet részt. Önnek bármikor lehetősége van arra, hogy a már elkészült fénykép vagy videofelvétel felhasználása ellen tiltakozzon, vagy annak a törlését kérje az adatkezelőtől.

Adattovábbítás

A felvételek továbbításra kerülhetnek a sajtó képviselői részére. Az egyes sajtóorgánumok a felvételeket felhasználhatják tömegtájékoztatás céljából a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény, valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény rendelkezéseire figyelemmel. Az érintett kérésére az adatkezelő tájékoztatást ad arról, hogy mely esemény felvételei mely sajtóorgánum részére kerültek továbbításra.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az eseményeken, előadásokon adott esetben a sajtó képviselői közvetlenül is készíthetnek fénykép és videofelvételt, hangfelvételeket.

 

B) HÍRLEVÉLKÜLDÉS

Érintettek

Az Operafesztivál hírlevelére feliratkozó személyek

Adatkezelés célja

Az Operafesztivál híreiről, eseményeiről történő e-mailes tájékoztatás megküldése az érintettnek.

Kezelt adatok köre

Név*, e-mail cím* (kötelező adatok)

Adatkezelés jogalapja

Hozzájárulás

Adatfeldolgozó

Creartwork Kft. (3535 Miskolc, Békés utca 7.) adatfeldolgozói tevékenység: tárhelyszolgáltatás

Acyba SARL (12 Avenue Tony Garnier, 69007 Lyon, Franciaország) adatfeldolgozói tevékenység: hírlevélküldés biztosítása

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulás visszavonásáig.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

A *-gal megjelölt adatok megadása szükségesek a szolgáltatás igénybevételéhez. Amennyiben nem adja meg az adatokat, az Operafesztivál nem tud hírlevelet küldeni Önnek.

 

C) ONLINE JEGYVÁSÁRLÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

A jegy.hu rendszeren keresztül történt jegyvásárlás esetén az adatkezelő a jegy.hu üzemeltetője, az Interticket Kft. A személyes adatok kezelésével kapcsolatos részletes tájékoztatót itt olvashatja: https://www.jegy.hu/articles/655/adatkezelesi-tajekoztato. Az Intertiecket Kft. továbbítja az Operafesztivál részére a jegyvásárló adatait a következő célokból: A megvásárolt belépőjegyhez kapcsolódóan a megváltott jegy és a rendezvényen való részvételi jogosultság közötti kapcsolat ellenőrzése, a jegy érvényességének ellenőrzése, az előadás esetleges elmaradása esetén az érintett értesítése, panaszok kezelése. Megőrzési idő: a jegyvásárlási tranzakcióval érintett előadást követő 15 nap. Amennyiben az érintett a jegyvásárlási tranzakcióval vagy a beléptetéssel kapcsolatban jogvitát kezdeményez, az adatokat az adatkezelő a jogvita jogerős lezárásáig őrzik meg.

D) SZEMÉLYES, ILLETVE EMAILES MEGRENDELÉS ÚTJÁN TÖRTÉNŐ JEGYVÁSÁRLÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Érintettek

Azok a személyek, akik az Operafesztivál által szervezett rendezvényekre személyesen, a Miskolci Nemzeti Színház jegypénztárában, vagy e-mailes előrendelés útján vásárolnak jegyet.

Adatkezelés célja

A megvásárolt belépőjegyhez kapcsolódóan a megváltott jegy és a rendezvényen való részvételi jogosultság közötti kapcsolat ellenőrzése, a jegy érvényességének ellenőrzése, az előadás esetleges elmaradása esetén az érintett értesítése, panaszok kezelése

Kezelt adatok köre

Név *
E-mail cím (a jegy elektronikus úton történő megrendelése esetén)
Telefonszám
Szállítási cím (házhoz szállítás igénylése esetén)
A vásárlási tranzakció száma és időpontja
A megvásárolt jegyek száma és értéke

Adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése

Adatfeldolgozó

Az adatfeldolgozó személye a jegypénztárt működtető Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. (3525 Miskolc, Déryné utca 1; cégjegyzékszám: 05-09-023823), valamint – e-mailes megrendelés esetén – az Interticket Kft. (1139 Budapest, Váci út 99; cjsz.: 01-09-736766).

Az adatkezelés időtartama

A jegyvásárlási tranzakcióval érintett előadást követő 15 nap. Amennyiben az érintett a jegyvásárlási tranzakcióval vagy a beléptetéssel kapcsolatban jogvitát kezdeményez, az adatokat az adatkezelő a jogvita jogerős lezárásáig őrzik meg.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

A *-gal megjelölt adatok megadása szükségesek a szolgáltatás igénybevételéhez.

 

E) A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ SZÁMLA IGÉNYLÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Érintettek

Azok a személyek, akik az Operafesztivál által szervezett rendezvényekre történő jegyvásárlással kapcsolatban számlát igényelnek

Adatkezelés célja

A megvásárolt belépőjegyhez kapcsolódóan igényelt számla kiállításához szükséges adatok kezelése.

Kezelt adatok köre

Név *

Számla kiállításához megadott számlázási név és adószám (amennyiben a jegyvásárló ezt külön megadja)

A tranzakció száma, dátuma és időpontja

A bizonylat tartalma

Adatkezelés jogalapja

Jogszabályi kötelezettség teljesítése

Adatfeldolgozó

Amennyiben a jegyvásárlás és a számla igénylése a jegypénztáron keresztül  személyesen történik, adatfeldolgozóként a Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. jár el.

Az adatkezelés időtartama

A számla igénylésével kapcsolatban megadott adatokat, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, az adatkezelő 8 évig őrzi meg.

Egyéb

A jegy.hu felületen történt jegyvásárláshoz kapcsolódó számlaigénylés esetén az Interticket Kft minősül adatkezelőnek (1139 Budapest, Váci út 99; cjsz.: 01-09-736766). A személyes adatok kezelésével kapcsolatos részletes tájékoztatót lásd itt: https://www.jegy.hu/articles/655/adatkezelesi-tajekoztato.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

A *-gal megjelölt adatok megadása szükségesek a szolgáltatás igénybevételéhez.

 

F) VENDÉGMŰVÉSZEK FELLÉPÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Érintettek

Az adatkezelő szervezésében létrejövő előadáson fellépő azon személyek, akik közvetlenül az adatkezelővel állnak szerződéses kapcsolatban.

Adatkezelés célja

Az érintettel kötött szerződés teljesítése, az érintettel való kapcsolattartás a fesztiválon történő fellépés érdekében, kiegészítő szolgáltatások intézése (pl. ruhakészítés, fellépőruha rendelés, vízum ügyintézés, szállásfoglalás). Megkeresés további Miskolci Operafesztiválokon való fellépési lehetőség kapcsán.

Kezelt adatok köre

A megkötött szerződésben szereplő adatok: név, születési hely, idő, adóazonosító, a szerződésben szereplő egyéb adatok. A kiegészítő szolgáltatás teljesítéséhez szükséges adatok a szolgáltatás tárgya szerint, pl. fellépő ruhával kapcsolatos ügyintézés esetén ruhaméret, vízumigénylés esetén útiokmány száma stb.

Adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése

Az adatkezelés időtartama

A szerződés tekintetében a szerződés megszűnését követő 8 év. Egyéb adatok tekintetében az adatkezelés alapvetően az ügyintézés befejezéséig tart.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

Az adatok megadása önkéntes, azonban szükséges a fesztiválon való fellépés érdekében, illetve a kiegészítő szolgáltatás intézése céljából.

 

G) PROTOKOLLISTÁVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Érintettek

Az adatkezelő által vezetett protokollistán szereplő személyek.

Adatkezelés célja

Azon személyek elérhetőségi adatainak nyilvántartása, akiket az adatkezelő meg kíván hívni a rendezvényeire.

Kezelt adatok köre

Név, emailcím

Adatkezelés jogalapja

Az érintett hozzájárulása

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulás visszavonásáig

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

Az adatok megadása önkéntes, azonban szükséges a protokollistán való szereplés érdekében szükségesek. Amennyiben az érintett nem adja meg nevét és e-mail címét, az adatkezelő nem tudja a rendezvényről értesíteni az érintettet.

 

H) AZ OPERAFESZTIVÁLHOZ ÁLLÁSPÁLYÁZATOT BENYÚJTÓ SZEMÉLYEK ADATAINAK KEZELÉSE

Érintettek

Az adatkezelőnél álláspályázatra jelentkező, vagy egy adott álláshirdetés kapcsán kiválasztott személyek

Adatkezelés célja

  • A pályázat elbírálásáig végzett adatkezelés célja: a jelentkező szakmai alkalmasságának megítélése a meghirdetett pozíció kapcsán. Ahol a konkrét személyes adat gyűjtésének eltérő célja van, ott kifejezetten jelezzük az alábbi sorban.
  • A pályázat elbírálását követő adatkezelés célja: további álláslehetőségek megtétele céljából történő közvetlen megkeresések az adatkezelő által, amennyiben az érintett ehhez hozzájárult.

Kezelt adatok köre

  • Név, születési hely és idő, állampolgárság, állandó lakcím, tartózkodási hely (adatkezelés célja: jelentkező azonosítása)
  • Telefonszám, e-mail cím (adatkezelés célja: kapcsolattartás)
  • Megpályázott pozíció adatai
  • Iskolai végzettségre vonatkozó adatok
  • Szakmai tapasztalatra vonatkozó adatok
  • Nyelvtudásra vonatkozó adatok (szellemi munkakörben foglalkoztatandó jelentkező esetén)
  • Bérigény
  • Közösségi oldal (pl. edIn) nyilvános profilja, ha az itt szereplő adatok a megpályázott pozíció szempontjából releváns tájékoztatást nyújtanak
  • Szükség szerint: önéletrajz, és az abban szereplő adatok, pl.
  • arckép, ha ez szerepel az önéletrajzban
  • természetes személyazonosító adatok (név, nem, születési hely és idő, állampolgárság)
  • nyelvtudás, iskolai és egyéb végzettség, szakmai tapasztalat, preferált pozíció, érdeklődési terület
  • adott esetben vezetői engedély típusa, továbbá
  • egyéb, az önéletrajzban szereplő adatok.
  • Szükség szerint: motivációs levél és annak tartalma. Kérjük, hogy önéletrajzában és motivációs levelében ne adjon meg olyan adatot, amely a munkaviszony létesítése szempontjából nem releváns!

Adatkezelés jogalapja

A jelentkező hozzájárulása. Tájékoztatjuk, hogy Ön nem köteles a hozzájárulását megadni. Azonban, ha a munkaerőfelvétel céljából történő adatkezeléshez nem járul hozzá, úgy nem áll módunkban álláspályázatát elbírálni. Amennyiben hozzájárulását megadta, ezt utóbb bármikor, indokolás nélkül visszavonhatja, a visszavonás azonban nem érinti a visszavonás előtt történt adatkezelések jogszerűségét.

Az adatkezelés időtartama

  • Sikertelen pályázat esetén az álláspályázat elbírálásának időtartamát követő 90 nap, amennyiben az érintett nem adott hozzájárulást a további megkeresésekhez.
  • Amennyiben az érintett hozzájárult, vagy az érintett nem egy konkrét állásra jelentkezett, úgy az önéletrajzot (pályázatot) kettő évig őrizzük meg és használjuk fel álláslehetőségek közlése céljából.
  • Sikeres pályázat esetén az adatkezelő a jelentkezéskor megadott adatok közül a munkaviszony létesítéséhez és fenntartásához szükséges adatokat kezeli tovább, a külön, munkavállalóknak adandó tájékoztatás szerint.

 

I) AZ OPERAFESZTIVÁLLAL SZERZŐDŐ VÁLLALKOZÁSOK ÜZLETI KAPCSOLATTARTÓIRA VONATKOZÓ ADATOK KEZELÉSE

Érintettek

Az adatkezelővel szerződő harmadik felek munkavállalói, vagy velük egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyek, akik a szerződés teljesítésében kapcsolattartóként vesznek részt

Adatkezelés célja

  • A szerződéses kapcsolatok során történő gördülékeny, akadálymentes kommunikáció biztosítása a kapcsolattartók révén, ehhez szükséges, hogy a kapcsolattartók adatait az adatkezelő ismerje.
  • A vállalkozást, mint a reklám címzettjét megszólító közvetlen üzletszerzési célú megkeresések, amennyiben az érintett az adatkezelés ellen nem tiltakozik.

Kezelt adatok köre

Név, e-mail cím, telefonszám, a kapcsolódó cégnév és esetlegesen beosztás

Az adatok forrása

Közvetlenül az érintett vagy az adatkezelővel szerződő vállalkozás

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az adatkezelő jogos érdeke. Jogos érdek megnevezése (i) harmadik személyekkel kötött szerződések teljesítése során szükséges kommunikáció biztosítása, illetve (ii) közvetlen üzletszerzés üzleti tárgyú (nem a természetes személy címzettnek szóló) ajánlatok vagy reklám kapcsán (a GDPR (47) preambulumbekezdése). Az adatkezelő biztosítja a tiltakozás (leiratkozás) lehetőségét, így amennyiben az érintett akként nyilatkozik, hogy nem kíván reklámcélú megkereséseket kapni az adatkezelőtől, úgy adatait az adatkezelő törli és nem fogja ebből a célból felhasználni.

Az adatkezelés időtartama

  • A kapcsolattartó adatainak nyilvántartása, ajánlatok, egyéb írásos és e-mailes kommunikáció: a szerződés megszűnésétől számított 5 év
  • Szerződés, megrendelések és számlák, amennyiben ezeken az érintett adata szerepel: a szerződés megszűnését követő 8 év a számviteli bizonylatokra vonatkozó megőrzési kötelezettség alapján.
  • Közvetlen üzletszerzési célú adatkezelés esetén az adatkezelés az érintett tiltakozásáig tart.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

Az érintett alapvetően nem köteles személyes adatait megadni. Amennyiben az érintett szerződéses kapcsolattartó, úgy adatainak kezelése nélkül a szerződés teljesítése akadályokba ütközhet, ami a szerződés felmondását is maga után vonhatja.

 

6. Adattovábbítással kapcsolatos információk

Az adatkezelő nem tervezi az érintett személyes adatait harmadik (nem EGT tagállamnak minősülő) országba továbbítani. Az adatkezelő az érintett személyes adatait esetlegesen a vele együttműködő szerződő feleknek továbbíthatja, kizárólag az érintettel, vagy a cégével kötött szerződés teljesítése érdekében. Az érintett adatai továbbá – amennyiben ez feltétlenül szükséges pl. egy jogvita kapcsán vagy egy gazdasági esemény pénzügyi, illetve számviteli megítélése érdekében – eseti jelleggel továbbításra kerülhetnek az adatkezelő által megbízott szolgáltatók részére, pl. ügyvédek, könyvvizsgálók, pénzügyi tanácsadók, akik szakmai, illetve szerződéses titoktartási kötelezettség alatt állnak.

7. Az érintett jogai

Tájékoztatáshoz való jog: Az érintett bármikor, a jelen tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken tájékoztatást kérhet az őt érintő adatkezelésről, kérelmezheti a rá vonatkozó adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Hozzáférés joga: Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Ha igen, az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelő által kezelt rá vonatkozó személyes adatokhoz, illetve az adatkezelés céljára, az érintett adatok kategóriáira, azon címzettekre vagy címzettek kategóriáira, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, az adatkezelés tervezett időtartamára vagy az időtartam meghatározásának szempontjaira, valamint az adatok forrására vonatkozó információkhoz hozzáférést kapjon.

Kérelemre az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díj számítható fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha azt az érintett másként kéri.

Helyesbítéshez való jog: Az érintett kérheti a pontatlan adatai helyesbítését, és joga van arra is, hogy kérje a hiányos adatai kiegészítését.

Hozzájárulás visszavonáshoz való jog: Az érintett bármikor jogosult arra, hogy a személyes adatai kezelésére vonatkozóan korábban megadott hozzájárulását a jövőre nézve visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Törléshez való jog: Az érintett kérheti, hogy az adatkezelő a személyes adatokat törölje, ha
a) azokra már nincs szükség abból a célból, amelyre figyelemmel az adatkezelés történt;
b) ha az érintett a hozzájárulását visszavonja, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
c) az adatkezelés elleni tiltakozás szerinti feltételei fennállnak;
d) az adatkezelés jogellenes;
e) azokat az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,
f) az érintett 16. életévét be nem töltött kiskorú.

Az adatkezelő fenti kérelemre az adatokat törli, kivéve, ha a további adatkezelés
a) az azt előíró, az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése,
b) jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme
céljából szükséges.

Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha
a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi az adatok pontosságának ellenőrzését,
b) bár az adatkezelés jogellenes, de az érintett ellenzi a törlést, és ehelyett a korlátozást kéri,
c) az adatkezelőnek már nincs szüksége az adatok kezelésére, de az érintett azt jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez igényli,
d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen, amely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés az előzőek szerint korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatok – a tárolás kivételével – csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelhető. A korlátozás feloldásáról az adatkezelő az azt kérő érintettet előzetesen tájékoztatja.

A helyesbítésről, a törlésről vagy korlátozásról az adatkezelő a érintetett, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot továbbította. Az értesítést az adatkezelő mellőzi, ha ez lehetetlen, vagy nagy erőfeszítést igényel. Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Tiltakozáshoz való jog: Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
a) ha az jogos érdek alapján történik; ebben az esetben az adatkezelés nem folytatható, kivéve, ha az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben elsőbbséget élvező kényszerítő erejű jogos okok, vagy olyan okok indokolják, amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak,
b) ha az közvetlen üzletszerzés érdekében történik vagy ahhoz kapcsolódik; ilyen esetben e célból az adatkezelés a továbbiakban nem folytatható.

Az adatok hordozhatóságához való jog: alapján az érintett egyrészt kérheti, hogy az adatkezelőtől, ha ez technikailag megoldható, tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban a kezelt személyes adatait megkapja és azt bármely adatkezelőnek ő maga továbbítsa, másrészt kérheti az adattovábbítást közvetlenül az adatkezelőtől.

Panasz benyújtásának joga: Amennyiben az érintett meglátása szerint a személyes adataival kapcsolatos jogai sérültek, úgy kérjük, hogy panaszát jelezze az adatkezelő vagy az adatvédelmi tisztviselő felé a fent megadott elérhetőségek egyikén.

Panaszával az érintett az illetékes hatósághoz is fordulhat. Ha így dönt, azt az alábbi elérhetőségeken tehet bejelentést a hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha az érintett jogellenes adatkezelést tapasztal, polgári pert is kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (az alábbi hivatkozáson található törvényszékek felsorolása és elérhetősége: http://birosag.hu/torvenyszekek).

8. Igények kivizsgálása

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a fentiek szerinti kérelme nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő – a késedelem okainak megjelölésével – a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatást ad. Ha a kérelem elektronikus úton érkezett, a tájékoztatás lehetőség szerint szintén elektronikus úton történik, kivéve, ha az érintett azt másként kéri. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem kell intézkedéseket tennünk az érintett kérelme nyomán, úgy késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatni fogjuk az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panasztételi lehetőséggel élhet az adatvédelmi hatóságnál, továbbá élhet bírósági jogorvoslati jogával is.

A kérelmek teljesítése ingyenes, ha azonban a kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kérelem folytán felmerülő adminisztratív költségekre, észszerű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem teljesítését.

Ha a kérelmet benyújtó érintett kilétével kapcsolatban megalapozott kétség merül föl, további, a személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtása kérhető.

Hatályos: 2019. 04. 10.

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook