Fesztiválnapló – 2009

Bővebben: Vásárhelyi GáborMiskolc főutcáján este 6 órakor nyitóparádé hívta fel a figyelmet arra, hogy kezdetét vette a „Bartók+Bécs 2009” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál rendezvénysorozata. Az esti díszelőadás közönsége az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar és Miklósa Erika koncertjét hallhatta a Miskolci Nemzeti Színházban. Az előadás előtti percekben a nézőtéri társalgóban fotókiállítás nyílt, amely a fesztivál színpadán bemutatott Bartók-műveket eleveníti fel.

Egy profetikus alkotás és egy varázslatosan profán vígopera szerepelt a fesztivál második napjának fő programjában: Franz Schmidt monumentális oratóriuma és Mozart Figaro házassága.

Bővebben ...Alban Berg hatalmas, magával ragadóan sötét operájával, a Luluval kezdte idei vendégszereplését a moszkvai Helikon Színház Miskolcon. A Dmitrij Bertman vezette társulat rendszeresen megfordul a fesztiválon, tavaly a Borisz Godunovot és a Kisvárosi Lady Macbethet láthattuk tőlük – mindkét előadás a „Bartók+szlávok” csúcspontja volt.

Bővebben: Franziska Rauch és Andreas ScheibnerNévnapot tartott a „Bartók+Bécs 2009”: először Wozzeck, később Mozart és Salieri, és végül Apollo és Hyacinthe. Ezek a nevekbe foglalt előadások szerepeltek az esti fő programban. A gyermek mini fesztiválon egy hely sem maradt üresen a két Szőnyi-darabra, de nagy érdeklődés kísérte Érdi Tamás zongorakoncertjét is.

Bővebben ...A hagyományok jegyében láthatta a fesztiválközönség a Bartók-esten a Szegedi Nemzeti Színház vendégjátékát – ami nem azt jelenti, hogy ez egy hagyományos este lett volna.

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook