Fesztiválnapló – 2018

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetik a Bartók Plusz Operafesztivál 2018 eseményeit. Igyekszünk mindenhol ott lenni, mindent megfigyelni, meghallani és meglátni, hogy az eseményekről 'élőben' tudósíthassunk. Reméljük, írásaink révén képet kapnak a Bartók Plusz operaünnepének hangulatáról. A történéseket rögzítő naplóbejegyzések mellett ezt szolgálják a fesztivál előadásainak pillanatait és a fesztiválhangulatot megörökítő fotók is.

Élje át velünk az opera ünnepét! Legyen az opera mindenkié!

Naplóíró: Csörnök Mariann, Méhes László

(az előző évek Fesztiválnaplói: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017)

A Képgalériában » Éder Vera, Gálos Mihály Samu és Vajda János fotói.

A fesztivál Videónaplójában » Nagy Ferenc operatőr felvételeit láthatják.

Információk a Bartók Plusz hivatalos Facebook-oldalán »

A Sajtó kategóriában található Sajtófotók » menüpont alatt néhány (nyomdai sokszorosításra is alkalmas) képet közvetlenül is hozzáférhetővé teszünk.

 

címkék: fesztiválok listája: 2008 Szlávok
műfaj: gyerekeknek
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben: Bartók Plusz 2018 ZárógálaKlasszikus módon, klasszikus operarészleteket felvonultató gálahangversennyel zárta 18. évadát a Bartók Plusz Operafesztivál a Miskolci Nemzeti Színházban.

Bővebben: Selmeczi György: Ős-operák (Szent Márton játék)Míg az Avasi kilátónál másodszor gyűltek össze az idei Ezrek operája, a RockGiovanni előadására a kortárs zenei megfogalmazások hívei, addig a Miskolci Galéria udvarán Ős-operák címmel szentek legendáriumába pillanthattunk bele. Selmeczi György zenéje és rendezése ma érvényes és élvezetes előadással tette emlékezetessé a pótszékes előadás közönségének estéjét.  

Bővebben: W. A. Mozart–Szüts Apor: RockGiovanni (a kőszoborrá vált Avasi kilátó)Merész megközelítésben tárult a közönség elé Mozart Don Giovanni című operája a Bartók Plusz Operafesztivál Ezrek operája sorozatában. Egy köztéri épületből, az Avasi kilátóból kőszobor, operából rockopera lett: a RockGiovanni. Játék a színekkel, a hangulatokkal, a klasszikus és modern harmóniákkal. Kísérlet arra, hogy 21. századi kortársunkká váljon a 18. századi szerző.

Bővebben: Az I Musici a Miskolci Nemzeti Színház nagyszínpadánLélekemelő hangversenyeknek lehettek szem- és fültanúi a Bartók Plusz Operafesztivál hetedik napján: az I Musici di Roma a Nagyszínházban adott feledhetetlen koncertet (többszöri ráadással), a Szent Efrém Férfikar és Somogyi-Tóth Dániel közös hangversenyen a belvárosi evangélikus templomban állt a közönség elé.

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook