180617 zarogala vj70 resizeBartók Plusz 2018 ZárógálaKlasszikus módon, klasszikus operarészleteket felvonultató gálahangversennyel zárta 18. évadát a Bartók Plusz Operafesztivál a Miskolci Nemzeti Színházban.

„Legközelebb 2019 júniusában, a 19. Bartók Pluszon találkozunk!” – így köszönt el Kesselyák Gergely fesztiváligazgató a Bartók Pluszt záró gálahangverseny felvezetőjében, amikor köszönetet mondott a közönségnek (a támogatásért) és a közreműködőknek (a fesztivál gördülékeny lebonyolításáért).

Ám még mielőtt a jövőbe néznék, le kell zárni a jelent.

180617 zarogala vj107 resize Bartók Plusz 2018 Zárógála – Sümegi Eszter és Paulo Ferreira (Közreműködik: Pannon FilharmonikusokFilharmonikusok, vezényel: Bogányi Tibor)A 2018-as fesztivál programjait a zeneirodalom klasszikusaival koronázta meg a fesztivál. Elővette a bevált, közönségbarát receptet, ami szerint egy elegáns operagálához szükség van: jó énekesekre, egy jó karmesterre és egy jó zenekarra. Tegyél mindehhez operaslágereket, ami garancia a jó hangulatra.

A Bartók Plusz záróestje főszereplőjének a Kossuth-díjas magyar szopránt, Sümegi Esztert és a portugál tenort, Paulo Ferreirát választotta, kettősük hátterében a Bogányi Tibor vezette Pannon Filharmonikusokkal. Minden szempontból kitűnő választás Puccini, Cilea és Giordano operaáriáinak és kettőseinek előadására, Rossini és Strauss zenekari kompozícióinak tolmácsolására. Ezt igazolta legalább is a közönség tapsvihara.
„Fantasztikus előadás volt, izgalmas, vibráló, csodás szereplőkkel és zenekarral!” Ezzel, a gáláról szóló Facebook-bejegyzéssel zárjuk Fesztiválnaplónkat. 2019 júniusában folytatjuk a Bartók Plusz Operafesztivál történetét...

A Bartók Plusz 2018 zárógála műsora »

 

A zárónap képekben »

 

videónapló

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook