Fesztiválnapló – 2012

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetik a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál eseményeit. Igyekszünk mindenhol ott lenni, mindent megfigyelni, meghallani és meglátni, hogy az eseményekről 'élőben' tudósíthassunk. Reméljük, írásaink révén képet kapnak a "Bartók + ..." operaünnepének hangulatáról. A történéseket rögzítő naplóbejegyzések mellett ezt szolgálják a fesztivál előadásainak pillanatait és a fesztiválhangulatot megörökítő fotók is.

Élje át velünk az opera ünnepét!

Naplóírók: Méhes László és Kornya István

(az előző évek Fesztiválnaplói: 2009, 2010, 2011)

A Képgalériában » Bócsi Krisztián és Vajda János fotóit láthatják.

Sajtószemle » a „Bartók + Puccini 2012” eseményeiről megjelent írásokból.

A Sajtó kategóriában található Fotórendelés » menüpont alatt néhány (nyomdai sokszorosításra is alkalmas) képet közvetlenül is hozzáférhetővé teszünk.

címkék: fesztiválok listája: 2009 Bécs
műfaj: koncert
közreműködők: zenekar
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben ...„Híd a jövőbe” című gálahangversenyével zárta tíz napon át tartó rendezvénysorozatát a „ Bartók + Puccini 2012” Miskolci Operafesztivál. A hangverseny formálisan a hagyományt idézte, a programja viszont már azokat az új utakat szerette volna bemutatni a közönségnek, amelyen a fesztivál a 2013-as évtől szeretne elindul.

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini

Bővebben: A miskolci gyerekekből álló szimfonikus zenekar és kórusOperakórusok és nagyzenekari művek előadásával ifjú miskolci muzsikusok hódították meg az operát a Nagyszínházban – Puccini pedig a Lidércekről mesélt a Kamarában...

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini
műfaj: opera,koncert
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben: Tosca a kilátónál: látványos jelenetek sorozata  Különleges estével ajándékozta meg a közönséget a fesztivál. A Tosca-előadás az Avasi kilátónál eseménnyé vált, az esemény pedig ünnepé. Mintegy ezer fős nézőközönség ünnepelte a művészeket és a műfajt. Tokody Ilona estje a komoly, Bornai Tibor koncertje a könnyű műfaj iránt érdeklődőknek nyújtott nagyszerű élményt.

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini
műfaj: opera
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben: Kökény Attila volt Miklósa Erika duett-partnereMiklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes ’másképp’ című hangversenye és két Kékszakáll-történet a hetedik napon.

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini
műfaj: opera
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben: Rálik Szilvia (Tosca) és Martin Bárta (Sparpia)Scarpia halott... A Tosca második felvonása a miskolci Városháza előtt. Liszt Isztambulban – egy régi Liszt-program felelevenítése a Zenepalotában, Zeynep Üçbaşaran török zongoraművész jóvoltából.

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini
műfaj: opera, koncert

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook