Sajtóvisszhang – 2019

A Bartók Plusz Operafesztivál megmozgatja Miskolcot. Él a város, hangos a belváros. Több helyszínen sokfajta program: keveredik a közeg, az emberek figyelnek, hallgatnak. Érezni, hogy fesztivál van, tudni róla, akkor is, ha nem konkrétan valamelyik rendezvény miatt jár arra az ember. (2019. 09. 26. – muut.hu, Németh Gábor Dávid)

A miskolci Bartók Plusz Operafesztivál egyik legnagyobb szenzációjának ígérkezett Eötvös Péter 2014-ben befejezett operája, Az aranysárkány magyarországi bemutatója a Miskolci Nemzeti Színházban június 16-án. A mű egyesek várakozását ugyan nem váltotta be, a többségben azonban egész biztosan mély nyomot hagyott. (2019. 09. 25. – muut.hu, Könyves-Tóth Zsuzsanna)

A Bartók Plusz Operafesztivál tíznapos rendezvénysorozata sok érdekességgel, kiváló produkciókkal dédelgette közönségét. Természetesen, amint azt a „Legyen az opera mindenkié!” mindenkori fesztivál-mottó is sugallja, az alapvázat az opera műfaja képviselte, de a tereken, a színház árkádjai alatt, valamint a sétálóutcán zajló kísérőprogramok is színvonalas, színes programokkal csábították a zenét kedvelők táborát. (2019. 07. 17. – szabadsag.ro, Kulcsár Gabriella)

A tíz napos fesztiválon Eötvös Péter Az Aranysárkány és Albin Fries Nora című, két merőben eltérő stílusú kortárs operabemutatóra került sor. (2019. 07. 02. – szabadsag.ro, Kulcsár Gabriella)

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook