Július 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Ez következik

egyedi tartalom

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.

Figyelemmel az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) 13-14. cikkeiben foglaltakra, az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt a társaságunk általi adatkezelés egyes jellemzőiről.

1. Az adatkezelő személye

Név:

Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.

E-mail:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:

+36 46 504 060

Székhely:

3525 Miskolc, Déryné u. 1.

Cégjegyzékszám:

05-09-016624

Adószám:

20738116-2-05

 (továbbiakban: Operafesztivál vagy adatkezelő)

2. Adatvédelmi tisztviselőnk elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-1-796-7777

Az adatvédelmi tisztviselő személye: dr Simon Emese Júlia
Elérhetőségei: Jókay & Társi Ügyvédi Iroda, 1103 Budapest, Kőér utca 2/A
tel: +36 1 796 7777
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

3. Az adatkezelő az érintett személyes adatait a jelen tájékoztatóban meghatározott célból és az e cél megvalósulásához szükséges mértékben kezeli. Az adatkezelés kapcsán az érintett személyes adatait az adatkezelő erre jogosult munkatársai ismerhetik meg. Azon munkatársak jogosultak a személyes adatokhoz hozzáférni, akiknek munkakörükből fakadóan a konkrét személyes adatokkal valamely feladatuk van. Az adatkezelő nem hoz automatizált adatkezelésen alapuló döntést, illetve nem végez profilalkotást.

4. Amennyiben az adatkezelés Honlapunkon (https://operafesztival.hu) keresztül valósul meg, úgy a Honlap használatával Ön elfogadja a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglalt feltételeket. Ha az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat nem fogadja el, kérjük, ne használja a Honlapot. A honlapon alkalmazott sütikkel összefüggő adatkezelés kapcsán kiegészítő információkat olvashat az online felületekkel kapcsolatos adatkezelésekről szóló tájékoztatóban (itt »).

5. Az adatkezelésre az alábbi fontos információk vonatkoznak:

A) RENDEZVÉNYEKEN KÉPMÁS / HANGFELVÉTELEK KÉSZÍTÉSE ÉS FELHASZNÁLÁSA

Érintettek

Az adatkezelő vagy az adatkezelő által meghívott sajtóorgánumok által a rendezvényein készített fényképeken és esetleges videofelvételeken szereplő személyek.

Adatkezelés célja

 • Adatkezelő rendezvényeinek népszerűsítése, marketing kommunikációs célok
 • Nyilvánosság tájékoztatása a lezajlott eseményről
 • Sajtó tájékoztatása, sajtó általi felhasználás

Kezelt adatok köre

Képmás, hang, felvételen szereplő egyéb személyes adatok. Írásbeli hozzájáruló nyilatkozat esetén az érintett neve, lakcíme, aláírása.

Adatkezelés jogalapja

Felhívjuk az eseményekre, előadásokra látogatók figyelmét, hogy az Operafesztivál szervezésében megrendezésre kerülő eseményeken, előadásokon résztvevő személyek hozzájárulnak az eseményen, előadáson fényképek, videofelvételek és hangfelvételek készítéséhez az Operafesztivál és/vagy különböző sajtóorgánumok által, hozzájárulnak valamint ezek nyilvánosságra hozatalhoz, illetve sajtó részére történő továbbításhoz, felhasználásához.

Ennek megfelelően a felvételekkel kapcsolatos adatkezelés jogalapja:

 • Érintett hozzájárulása, amelyet az érintett ráutaló magatartással (ilyen  ráutaló magatartásnak minősül, ha az érintett személy tudja, hogy  abban a helyiségben, ahová belép, felvétel készül vagy készülhet), vagy kifejezett nyilatkozattal adhat meg.
 • Nem szükséges hozzájárulás a fénykép és kamerafelvétel készítéséhez és felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplés esetén.

Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés az érintett törlési kérelmének teljesítéséig vagy  az adatoknak az érintett általi tiltakozás eredményeként történő törléséig tart.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

Ön nem köteles hozzájárulni a fénykép és kamerafelvétel készítéséhez és felhasználásához. Ez esetben ugyanakkor előfordulhat, hogy bizonyos rendezvényeken nem vehet részt. Önnek bármikor lehetősége van arra, hogy a már elkészült fénykép vagy videofelvétel felhasználása ellen tiltakozzon, vagy annak a törlését kérje az adatkezelőtől.

Adattovábbítás

A felvételek továbbításra kerülhetnek a sajtó képviselői részére. Az egyes sajtóorgánumok a felvételeket felhasználhatják tömegtájékoztatás céljából a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény, valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény rendelkezéseire figyelemmel. Az érintett kérésére az adatkezelő tájékoztatást ad arról, hogy mely esemény felvételei mely sajtóorgánum részére kerültek továbbításra.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az eseményeken, előadásokon adott esetben a sajtó képviselői közvetlenül is készíthetnek fénykép és videofelvételt, hangfelvételeket.

 

B) HÍRLEVÉLKÜLDÉS

Érintettek

Az Operafesztivál hírlevelére feliratkozó személyek

Adatkezelés célja

Az Operafesztivál híreiről, eseményeiről történő e-mailes tájékoztatás megküldése az érintettnek.

Kezelt adatok köre

Név*, e-mail cím* (kötelező adatok)

Adatkezelés jogalapja

Hozzájárulás

Adatfeldolgozó

Creartwork Kft. (3535 Miskolc, Békés utca 7.) adatfeldolgozói tevékenység: tárhelyszolgáltatás

Acyba SARL (12 Avenue Tony Garnier, 69007 Lyon, Franciaország) adatfeldolgozói tevékenység: hírlevélküldés biztosítása

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulás visszavonásáig.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

A *-gal megjelölt adatok megadása szükségesek a szolgáltatás igénybevételéhez. Amennyiben nem adja meg az adatokat, az Operafesztivál nem tud hírlevelet küldeni Önnek.

 

C) ONLINE JEGYVÁSÁRLÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

A jegy.hu rendszeren keresztül történt jegyvásárlás esetén az adatkezelő a jegy.hu üzemeltetője, az Interticket Kft. A személyes adatok kezelésével kapcsolatos részletes tájékoztatót itt olvashatja: https://www.jegy.hu/articles/655/adatkezelesi-tajekoztato. Az Intertiecket Kft. továbbítja az Operafesztivál részére a jegyvásárló adatait a következő célokból: A megvásárolt belépőjegyhez kapcsolódóan a megváltott jegy és a rendezvényen való részvételi jogosultság közötti kapcsolat ellenőrzése, a jegy érvényességének ellenőrzése, az előadás esetleges elmaradása esetén az érintett értesítése, panaszok kezelése. Megőrzési idő: a jegyvásárlási tranzakcióval érintett előadást követő 15 nap. Amennyiben az érintett a jegyvásárlási tranzakcióval vagy a beléptetéssel kapcsolatban jogvitát kezdeményez, az adatokat az adatkezelő a jogvita jogerős lezárásáig őrzik meg.

D) SZEMÉLYES, ILLETVE EMAILES MEGRENDELÉS ÚTJÁN TÖRTÉNŐ JEGYVÁSÁRLÁSSAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Érintettek

Azok a személyek, akik az Operafesztivál által szervezett rendezvényekre személyesen, a Miskolci Nemzeti Színház jegypénztárában, vagy e-mailes előrendelés útján vásárolnak jegyet.

Adatkezelés célja

A megvásárolt belépőjegyhez kapcsolódóan a megváltott jegy és a rendezvényen való részvételi jogosultság közötti kapcsolat ellenőrzése, a jegy érvényességének ellenőrzése, az előadás esetleges elmaradása esetén az érintett értesítése, panaszok kezelése

Kezelt adatok köre

Név *
E-mail cím (a jegy elektronikus úton történő megrendelése esetén)
Telefonszám
Szállítási cím (házhoz szállítás igénylése esetén)
A vásárlási tranzakció száma és időpontja
A megvásárolt jegyek száma és értéke

Adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése

Adatfeldolgozó

Az adatfeldolgozó személye a jegypénztárt működtető Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. (3525 Miskolc, Déryné utca 1; cégjegyzékszám: 05-09-023823), valamint – e-mailes megrendelés esetén – az Interticket Kft. (1139 Budapest, Váci út 99; cjsz.: 01-09-736766).

Az adatkezelés időtartama

A jegyvásárlási tranzakcióval érintett előadást követő 15 nap. Amennyiben az érintett a jegyvásárlási tranzakcióval vagy a beléptetéssel kapcsolatban jogvitát kezdeményez, az adatokat az adatkezelő a jogvita jogerős lezárásáig őrzik meg.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

A *-gal megjelölt adatok megadása szükségesek a szolgáltatás igénybevételéhez.

 

E) A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ SZÁMLA IGÉNYLÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Érintettek

Azok a személyek, akik az Operafesztivál által szervezett rendezvényekre történő jegyvásárlással kapcsolatban számlát igényelnek

Adatkezelés célja

A megvásárolt belépőjegyhez kapcsolódóan igényelt számla kiállításához szükséges adatok kezelése.

Kezelt adatok köre

Név *

Számla kiállításához megadott számlázási név és adószám (amennyiben a jegyvásárló ezt külön megadja)

A tranzakció száma, dátuma és időpontja

A bizonylat tartalma

Adatkezelés jogalapja

Jogszabályi kötelezettség teljesítése

Adatfeldolgozó

Amennyiben a jegyvásárlás és a számla igénylése a jegypénztáron keresztül  személyesen történik, adatfeldolgozóként a Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. jár el.

Az adatkezelés időtartama

A számla igénylésével kapcsolatban megadott adatokat, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, az adatkezelő 8 évig őrzi meg.

Egyéb

A jegy.hu felületen történt jegyvásárláshoz kapcsolódó számlaigénylés esetén az Interticket Kft minősül adatkezelőnek (1139 Budapest, Váci út 99; cjsz.: 01-09-736766). A személyes adatok kezelésével kapcsolatos részletes tájékoztatót lásd itt: https://www.jegy.hu/articles/655/adatkezelesi-tajekoztato.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

A *-gal megjelölt adatok megadása szükségesek a szolgáltatás igénybevételéhez.

 

F) VENDÉGMŰVÉSZEK FELLÉPÉSÉVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Érintettek

Az adatkezelő szervezésében létrejövő előadáson fellépő azon személyek, akik közvetlenül az adatkezelővel állnak szerződéses kapcsolatban.

Adatkezelés célja

Az érintettel kötött szerződés teljesítése, az érintettel való kapcsolattartás a fesztiválon történő fellépés érdekében, kiegészítő szolgáltatások intézése (pl. ruhakészítés, fellépőruha rendelés, vízum ügyintézés, szállásfoglalás). Megkeresés további Miskolci Operafesztiválokon való fellépési lehetőség kapcsán.

Kezelt adatok köre

A megkötött szerződésben szereplő adatok: név, születési hely, idő, adóazonosító, a szerződésben szereplő egyéb adatok. A kiegészítő szolgáltatás teljesítéséhez szükséges adatok a szolgáltatás tárgya szerint, pl. fellépő ruhával kapcsolatos ügyintézés esetén ruhaméret, vízumigénylés esetén útiokmány száma stb.

Adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése

Az adatkezelés időtartama

A szerződés tekintetében a szerződés megszűnését követő 8 év. Egyéb adatok tekintetében az adatkezelés alapvetően az ügyintézés befejezéséig tart.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

Az adatok megadása önkéntes, azonban szükséges a fesztiválon való fellépés érdekében, illetve a kiegészítő szolgáltatás intézése céljából.

 

G) PROTOKOLLISTÁVAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

Érintettek

Az adatkezelő által vezetett protokollistán szereplő személyek.

Adatkezelés célja

Azon személyek elérhetőségi adatainak nyilvántartása, akiket az adatkezelő meg kíván hívni a rendezvényeire.

Kezelt adatok köre

Név, emailcím

Adatkezelés jogalapja

Az érintett hozzájárulása

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulás visszavonásáig

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

Az adatok megadása önkéntes, azonban szükséges a protokollistán való szereplés érdekében szükségesek. Amennyiben az érintett nem adja meg nevét és e-mail címét, az adatkezelő nem tudja a rendezvényről értesíteni az érintettet.

 

H) AZ OPERAFESZTIVÁLHOZ ÁLLÁSPÁLYÁZATOT BENYÚJTÓ SZEMÉLYEK ADATAINAK KEZELÉSE

Érintettek

Az adatkezelőnél álláspályázatra jelentkező, vagy egy adott álláshirdetés kapcsán kiválasztott személyek

Adatkezelés célja

 • A pályázat elbírálásáig végzett adatkezelés célja: a jelentkező szakmai alkalmasságának megítélése a meghirdetett pozíció kapcsán. Ahol a konkrét személyes adat gyűjtésének eltérő célja van, ott kifejezetten jelezzük az alábbi sorban.
 • A pályázat elbírálását követő adatkezelés célja: további álláslehetőségek megtétele céljából történő közvetlen megkeresések az adatkezelő által, amennyiben az érintett ehhez hozzájárult.

Kezelt adatok köre

 • Név, születési hely és idő, állampolgárság, állandó lakcím, tartózkodási hely (adatkezelés célja: jelentkező azonosítása)
 • Telefonszám, e-mail cím (adatkezelés célja: kapcsolattartás)
 • Megpályázott pozíció adatai
 • Iskolai végzettségre vonatkozó adatok
 • Szakmai tapasztalatra vonatkozó adatok
 • Nyelvtudásra vonatkozó adatok (szellemi munkakörben foglalkoztatandó jelentkező esetén)
 • Bérigény
 • Közösségi oldal (pl. edIn) nyilvános profilja, ha az itt szereplő adatok a megpályázott pozíció szempontjából releváns tájékoztatást nyújtanak
 • Szükség szerint: önéletrajz, és az abban szereplő adatok, pl.
 • arckép, ha ez szerepel az önéletrajzban
 • természetes személyazonosító adatok (név, nem, születési hely és idő, állampolgárság)
 • nyelvtudás, iskolai és egyéb végzettség, szakmai tapasztalat, preferált pozíció, érdeklődési terület
 • adott esetben vezetői engedély típusa, továbbá
 • egyéb, az önéletrajzban szereplő adatok.
 • Szükség szerint: motivációs levél és annak tartalma. Kérjük, hogy önéletrajzában és motivációs levelében ne adjon meg olyan adatot, amely a munkaviszony létesítése szempontjából nem releváns!

Adatkezelés jogalapja

A jelentkező hozzájárulása. Tájékoztatjuk, hogy Ön nem köteles a hozzájárulását megadni. Azonban, ha a munkaerőfelvétel céljából történő adatkezeléshez nem járul hozzá, úgy nem áll módunkban álláspályázatát elbírálni. Amennyiben hozzájárulását megadta, ezt utóbb bármikor, indokolás nélkül visszavonhatja, a visszavonás azonban nem érinti a visszavonás előtt történt adatkezelések jogszerűségét.

Az adatkezelés időtartama

 • Sikertelen pályázat esetén az álláspályázat elbírálásának időtartamát követő 90 nap, amennyiben az érintett nem adott hozzájárulást a további megkeresésekhez.
 • Amennyiben az érintett hozzájárult, vagy az érintett nem egy konkrét állásra jelentkezett, úgy az önéletrajzot (pályázatot) kettő évig őrizzük meg és használjuk fel álláslehetőségek közlése céljából.
 • Sikeres pályázat esetén az adatkezelő a jelentkezéskor megadott adatok közül a munkaviszony létesítéséhez és fenntartásához szükséges adatokat kezeli tovább, a külön, munkavállalóknak adandó tájékoztatás szerint.

 

I) AZ OPERAFESZTIVÁLLAL SZERZŐDŐ VÁLLALKOZÁSOK ÜZLETI KAPCSOLATTARTÓIRA VONATKOZÓ ADATOK KEZELÉSE

Érintettek

Az adatkezelővel szerződő harmadik felek munkavállalói, vagy velük egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyek, akik a szerződés teljesítésében kapcsolattartóként vesznek részt

Adatkezelés célja

 • A szerződéses kapcsolatok során történő gördülékeny, akadálymentes kommunikáció biztosítása a kapcsolattartók révén, ehhez szükséges, hogy a kapcsolattartók adatait az adatkezelő ismerje.
 • A vállalkozást, mint a reklám címzettjét megszólító közvetlen üzletszerzési célú megkeresések, amennyiben az érintett az adatkezelés ellen nem tiltakozik.

Kezelt adatok köre

Név, e-mail cím, telefonszám, a kapcsolódó cégnév és esetlegesen beosztás

Az adatok forrása

Közvetlenül az érintett vagy az adatkezelővel szerződő vállalkozás

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az adatkezelő jogos érdeke. Jogos érdek megnevezése (i) harmadik személyekkel kötött szerződések teljesítése során szükséges kommunikáció biztosítása, illetve (ii) közvetlen üzletszerzés üzleti tárgyú (nem a természetes személy címzettnek szóló) ajánlatok vagy reklám kapcsán (a GDPR (47) preambulumbekezdése). Az adatkezelő biztosítja a tiltakozás (leiratkozás) lehetőségét, így amennyiben az érintett akként nyilatkozik, hogy nem kíván reklámcélú megkereséseket kapni az adatkezelőtől, úgy adatait az adatkezelő törli és nem fogja ebből a célból felhasználni.

Az adatkezelés időtartama

 • A kapcsolattartó adatainak nyilvántartása, ajánlatok, egyéb írásos és e-mailes kommunikáció: a szerződés megszűnésétől számított 5 év
 • Szerződés, megrendelések és számlák, amennyiben ezeken az érintett adata szerepel: a szerződés megszűnését követő 8 év a számviteli bizonylatokra vonatkozó megőrzési kötelezettség alapján.
 • Közvetlen üzletszerzési célú adatkezelés esetén az adatkezelés az érintett tiltakozásáig tart.

Adatszolgáltatás kötelező vagy önkéntes jellege

Az érintett alapvetően nem köteles személyes adatait megadni. Amennyiben az érintett szerződéses kapcsolattartó, úgy adatainak kezelése nélkül a szerződés teljesítése akadályokba ütközhet, ami a szerződés felmondását is maga után vonhatja.

 

6. Adattovábbítással kapcsolatos információk

Az adatkezelő nem tervezi az érintett személyes adatait harmadik (nem EGT tagállamnak minősülő) országba továbbítani. Az adatkezelő az érintett személyes adatait esetlegesen a vele együttműködő szerződő feleknek továbbíthatja, kizárólag az érintettel, vagy a cégével kötött szerződés teljesítése érdekében. Az érintett adatai továbbá – amennyiben ez feltétlenül szükséges pl. egy jogvita kapcsán vagy egy gazdasági esemény pénzügyi, illetve számviteli megítélése érdekében – eseti jelleggel továbbításra kerülhetnek az adatkezelő által megbízott szolgáltatók részére, pl. ügyvédek, könyvvizsgálók, pénzügyi tanácsadók, akik szakmai, illetve szerződéses titoktartási kötelezettség alatt állnak.

7. Az érintett jogai

Tájékoztatáshoz való jog: Az érintett bármikor, a jelen tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken tájékoztatást kérhet az őt érintő adatkezelésről, kérelmezheti a rá vonatkozó adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Hozzáférés joga: Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Ha igen, az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelő által kezelt rá vonatkozó személyes adatokhoz, illetve az adatkezelés céljára, az érintett adatok kategóriáira, azon címzettekre vagy címzettek kategóriáira, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, az adatkezelés tervezett időtartamára vagy az időtartam meghatározásának szempontjaira, valamint az adatok forrására vonatkozó információkhoz hozzáférést kapjon.

Kérelemre az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díj számítható fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha azt az érintett másként kéri.

Helyesbítéshez való jog: Az érintett kérheti a pontatlan adatai helyesbítését, és joga van arra is, hogy kérje a hiányos adatai kiegészítését.

Hozzájárulás visszavonáshoz való jog: Az érintett bármikor jogosult arra, hogy a személyes adatai kezelésére vonatkozóan korábban megadott hozzájárulását a jövőre nézve visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Törléshez való jog: Az érintett kérheti, hogy az adatkezelő a személyes adatokat törölje, ha
a) azokra már nincs szükség abból a célból, amelyre figyelemmel az adatkezelés történt;
b) ha az érintett a hozzájárulását visszavonja, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
c) az adatkezelés elleni tiltakozás szerinti feltételei fennállnak;
d) az adatkezelés jogellenes;
e) azokat az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,
f) az érintett 16. életévét be nem töltött kiskorú.

Az adatkezelő fenti kérelemre az adatokat törli, kivéve, ha a további adatkezelés
a) az azt előíró, az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése,
b) jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme
céljából szükséges.

Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha
a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi az adatok pontosságának ellenőrzését,
b) bár az adatkezelés jogellenes, de az érintett ellenzi a törlést, és ehelyett a korlátozást kéri,
c) az adatkezelőnek már nincs szüksége az adatok kezelésére, de az érintett azt jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez igényli,
d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen, amely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés az előzőek szerint korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatok – a tárolás kivételével – csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelhető. A korlátozás feloldásáról az adatkezelő az azt kérő érintettet előzetesen tájékoztatja.

A helyesbítésről, a törlésről vagy korlátozásról az adatkezelő a érintetett, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot továbbította. Az értesítést az adatkezelő mellőzi, ha ez lehetetlen, vagy nagy erőfeszítést igényel. Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Tiltakozáshoz való jog: Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
a) ha az jogos érdek alapján történik; ebben az esetben az adatkezelés nem folytatható, kivéve, ha az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben elsőbbséget élvező kényszerítő erejű jogos okok, vagy olyan okok indokolják, amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak,
b) ha az közvetlen üzletszerzés érdekében történik vagy ahhoz kapcsolódik; ilyen esetben e célból az adatkezelés a továbbiakban nem folytatható.

Az adatok hordozhatóságához való jog: alapján az érintett egyrészt kérheti, hogy az adatkezelőtől, ha ez technikailag megoldható, tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban a kezelt személyes adatait megkapja és azt bármely adatkezelőnek ő maga továbbítsa, másrészt kérheti az adattovábbítást közvetlenül az adatkezelőtől.

Panasz benyújtásának joga: Amennyiben az érintett meglátása szerint a személyes adataival kapcsolatos jogai sérültek, úgy kérjük, hogy panaszát jelezze az adatkezelő vagy az adatvédelmi tisztviselő felé a fent megadott elérhetőségek egyikén.

Panaszával az érintett az illetékes hatósághoz is fordulhat. Ha így dönt, azt az alábbi elérhetőségeken tehet bejelentést a hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha az érintett jogellenes adatkezelést tapasztal, polgári pert is kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (az alábbi hivatkozáson található törvényszékek felsorolása és elérhetősége: http://birosag.hu/torvenyszekek).

8. Igények kivizsgálása

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a fentiek szerinti kérelme nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő – a késedelem okainak megjelölésével – a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatást ad. Ha a kérelem elektronikus úton érkezett, a tájékoztatás lehetőség szerint szintén elektronikus úton történik, kivéve, ha az érintett azt másként kéri. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem kell intézkedéseket tennünk az érintett kérelme nyomán, úgy késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatni fogjuk az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panasztételi lehetőséggel élhet az adatvédelmi hatóságnál, továbbá élhet bírósági jogorvoslati jogával is.

A kérelmek teljesítése ingyenes, ha azonban a kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kérelem folytán felmerülő adminisztratív költségekre, észszerű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem teljesítését.

Ha a kérelmet benyújtó érintett kilétével kapcsolatban megalapozott kétség merül föl, további, a személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtása kérhető.

Hatályos: 2019. 04. 10.

 


TÁJÉKOZTATÓ AZ ONLINE FELÜLETEKKEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSEKRŐL

Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.

www.operafesztival.hu

Figyelemmel az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) 13-14. cikkeiben foglaltakra, az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt a www.operafesztival.hu (továbbiakban: Honlap) online felületen keresztül megvalósuló adatkezelés egyes jellemzőiről.

1. Az adatkezelő személye:

Név:

Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.

E-mail:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:

+36 46 504 060

Székhely:

3525 Miskolc, Déryné u. 1.

Cégjegyzékszám:

05-09-016624

Adószám:

20738116-2-05

(továbbiakban: Operafesztivál vagy adatkezelő)

2. Cookie-kal vagy hasonló fájlokkal kapcsolatos részletes rendelkezések

2.1. Az Adatkezelő egyes esetekben olyan adatokat is gyűjthet és kezelhet, amelyek önmagukban nem teszik lehetővé az Érintett azonosítását, de bizonyos esetekben személyes adatoknak számíthatnak. Ilyen adat lehet például az Érintett IP címe, az Érintett által használt webböngésző, számítógép és operációs rendszer típusa, a nyelvi beállítások, internetszolgáltató, dátum/idő adata, illetve azon weboldal vagy reklám domain neve, amelyről az Érintett eljutott a Honlapra, vagy amelyre a Honlapon keresztül jutott el. Ezen adatok az Érintett azonosítására alkalmatlan módon kerülnek tárolásra, ezért mindaddig, amíg kapcsolatuk az Érintettel nem helyreállítható, nem minősülnek személyes adatoknak. Ezeket az információkat az Adatkezelő a Honlap effektív működtetése, a Honlappal kapcsolatos felhasználói magatartás, a különböző trendek megismerése érdekében, illetve a Honlap látogatóiról összességében demográfiai adatok gyűjtése érdekében használja, mely információkból levonható következtetéseket az Adatkezelő marketing és reklámozási Szolgáltatásai, kommunikációja hatékonyságának növelése érdekében használja fel.

2.2. Ugyanezen okokból az Adatkezelő eltárolhat bizonyos adatokat az Érintett számítógépén, amikor az Érintett megtekinti a Honlapot. Ezen adatok „cookie”, vagy hasonló fájl formájában kerülnek az Érintett számítógépére. A cookie-k segítségével például lehetséges weboldalak vagy reklámok olyan megjelenítése, hogy azok a lehető legjobban megfeleljenek az Érintett érdeklődésének. A cookie-k azonban a legtöbb webböngésző segítségével törölhetők a számítógép merevlemezéről, továbbá valamennyi cookie blokkolható, illetve az Érintett olyan beállításokat is alkalmazhat, hogy figyelmeztetést kapjon egy cookie eltárolása előtt (bővebben lásd a 12. pontot).

2.3. A Honlap online Szolgáltatásai, hirdetései és interaktív alkalmazásai esetlegesen „cookie-kat” és egyéb technológiákat, mint például webjelzőket (beacon) és pixel tag-eket is használhat a Szolgáltatásai optimalizálása érdekében.

2.4. A honlapon alkalmazott egyéb adatkezelésekről és az érintett jogairól az adatkezelésekről szóló általános tájékoztatónkban olvashat (itt »).

2.5. A „cookie” jelentése

A „cookie” jellemzően betűkből és számokból álló olyan kis file, amelyet webszerverünk küld az Érintett számítógépének merevlemezén lévő böngésző cookie fájljába. Ennek segítségével honlapunk például emlékezni fog egy felhasználói eszközre, amikor webszerverünk és annak internetes böngészője kapcsolatba lép egymással. A cookie legfőbb célja, hogy a webszerver az Érintetthez szabott weboldalt kínáljon fel, és a látogató részére személyesebb, igényeihez szabott élményt kínáljon, amikor az Érintett a Honlapot látogatja.

2.6. Az Adatkezelő által használt cookie-k

A Honlap két fajta cookie-t használ:

a) Munkamenet (session) cookie-k: ezek olyan ideiglenes cookie-k, melyek addig maradnak a böngésző cookie fájljában, amíg az Érintett a Honlapot el nem hagyja. A honlap bizonyos alkalmazásainak, ill. funkcióinak működéséhez ezen cookie-k elengedhetetlenek.

b) Állandó (persistent) cookie-k: a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében az Adatkezelő állandó (persistent) cookie-kat is használ (pl. a navigálás optimalizálása érdekében). Ezen fajta cookie sokkal hosszabb ideig marad az Érintett böngészőjének cookie fájljában. Ez az időtartam attól függ, hogy az internetes böngészőjét az Érintett hogyan állította be. Az állandó cookie-k minden olyan esetben információkat adnak át a webszerver számára, amikor az Érintett a honlapra látogat. Az állandó cookie-kat nyomkövető cookie-knak is hívják.

2.7. Harmadik fél cookie-k

Reklámozási célból, ill. a marketing kommunikációk optimalizálása céljából az Adatkezelő harmadik fél reklámszolgáltató társaságokat is igénybe vehet. Harmadik fél reklámszolgáltató társaságok is használhatnak cookie-kat hirdetéseik hatékonyságának felmérése és a hirdetési tartalom személyesebbé tétele céljából. Harmadik fél reklámszolgáltató társaságok által gyűjthető információk körébe tartoznak olyan adatok, mint például a földrajzi elhelyezkedés adatai (az IP címből történő következtetés útján) vagy kapcsolattartási adatok, úgymint az email címek, amennyiben ezeket a Honlapon keresztül gyűjtenék.

2.8. Szerver naplófájlok

A honlap megtekintésével az Adatkezelő webszerverei automatikusan tárolják az érintett IP címét.
Az adatkezelés célja az adatkezelő honlapjának biztonsági ellenőrzése.

Mivel a rendelkezésre álló technológia alapján a naplófájlok tárolása elengedhetetlen a honlap elérésnek biztosításához, ezért az adatkezelés jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése, mely alapján az adatkezelő a honlap elérhetővé tételének céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a honlap működéséhez elengedhetetlenül szükségesek.

Az adatokat az adatkezelő a keletkezéstől számított 30 napig őrzi.

A naplófájlok rögzítéséhez az adatkezelő adatfeldolgozót vesz igénybe. Adatfeldolgozó megnevezése: Creartwork Kft. székhely: 3535 Miskolc, Békés utca 7., adószám: 14841240-2-05, cégjegyzékszám: 05-09-018035.

2.9. Webjelzők és pixelek

A Honlap és az Adatkezelő e-mail üzenetei webjelzőket vagy pixel tag-eket is tartalmazhatnak. A webjelző olyan, jellemzően transzparens grafikus kép, amely általában nem nagyobb, mint 1x1 pixel és amelyet weboldalon, vagy e-mailben helyeznek el annak érdekében, hogy a weboldalt látogató, vagy e-mailt küldő személy online tevékenységét ellenőrizze. Webjelzőket harmadik felek által használt technológiák tartalmaznak, annak érdekében, hogy a weboldalunkra látogató tevékenységét megfigyelje. Ez lehetőséget ad olyan információk gyűjtésére, hogy mely számítógépen keresztül, milyen weboldalakat, mikor és honnan (ország, város) látogattak.

2.10. Cookie-k engedélyezése és letiltása

Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el az aboutcookies.org webhelyre. Ön törölni tudja a számítógépén tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudja tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.
Felhívjuk az figyelmét, hogy a Honlap bizonyos szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek abban az esetben, ha a cookie-k használatát letiltja.

2.11. A https://www.operafesztival.hu/ oldalon alkalmazott egyes cookie-k

a) A honlap működéséhez elengedhetetlen sütik

Az alábbi sütik kezelése hozzájárul a honlap alapvető funkcióinak biztosításához (pl. hozzáférés biztosítása, navigáció a honlapon). A honlap az alábbi sütik nélkül nem lenne üzemképes. Az alábbi sütik kezelésének jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése, mely alapján az adatkezelő a honlap elérhetővé tételének céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a honlap működéséhez elengedhetetlenül szükségesek.

Név

Cél

Adatkezelési idő

Szolgáltató

jbcookies

Az Adatkezelő ennek segítségével tárolja, hogy a látogató tudomásul vette a sütik használatának tényét.

3 hónap

Adatkezelő

notice_gdpr_prefs

Ez a süti rögzíti a felhasználó hozzájárulását, vagy a hozzájárulás hiányát

13 hónap

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

notice_preferences

Ez a süti rögzíti a felhasználó hozzájárulását, vagy a hozzájárulás hiányát

13 hónap

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

BKIgnore

Ez a süti rögzíti, ha a felhasználó visszavonja hozzájárulását az adatkezeléshez

20 év

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

Optout

Ez a süti rögzíti, ha a felhasználó visszavonja hozzájárulását az adatkezeléshez

20 év

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

CONSENT

Ebben a sütiben van tárolva a felhasználó hozzájárulása a Google sütik kezeléséhez

20 év

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

CONSENT

Ebben a sütiben van tárolva a felhasználó hozzájárulása a Google (youtube) sütik kezeléséhez

20 év

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

CONSENT

Ebben a sütiben van tárolva a felhasználó hozzájárulása a Google (Analytics) sütik kezeléséhez

20 év

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

 

b) Statisztikai célú sütik

Fontos számunkra, hogy tudjuk, mi történik az oldalunkon és szolgáltatásainkkal, felhasználóink hogyan használják azokat. Ebből a célból statisztikai adatokat (beleértve személyes adatokat) gyűjtünk a honlap használata során. Amennyiben nem szeretné, hogy adatait ebből a célból kezeljük, a Süti beállításokra kattintva tudja módosítani az ezzel kapcsolatos beállításait.

Név

Cél

Adatkezelési idő

Szolgáltató

_ga

Egyedi azonosító, mely a felhasználó látogatási statisztikáinak mérésére szolgál

2 év

Adatkezelő

_gat

A Google Analytics használja a lekérdezések ütemének szabályozására

1 nap

Adatkezelő

_gid

Ez a süti olyan egyedi azonosítót hoz létre, melynek segítségével statisztikát hoz létre a látogató honlap felhasználási szokásairól.

1 nap

Adatkezelő

OTZ

Google Analytics süti, a honlap látogatottságát és forgalmát méri

1 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

 

c) Harmadik féltől származó és marketingcélú sütik

Honlapunk annak érdekében is gyűjt és kezel felhasználói személyes adatot, hogy a Felhasználók részére közölt hirdetéseket személyre szabhassuk. Társaságunk külső cégekkel áll szerződésben, amelyek hirdetéseket jelentetnek meg a Honlapon. További információ az online hirdetések működésére alább található. Amennyiben nem szeretné, hogy adatait ebből a célból kezeljük, a Süti beállításokra kattintva tudja módosítani az ezzel kapcsolatos beállításait.

Reklámozási célból, ill. a marketing kommunikációk optimalizálása céljából az Adatkezelő harmadik fél reklámszolgáltató társaságokat is igénybe vehet. Harmadik fél reklámszolgáltató társaságok is használhatnak sütiket hirdetéseik hatékonyságának felmérése és a hirdetési tartalom személyesebbé tétele céljából.

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, amelyet a főoldalon felugró sávban adhat meg. A hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ebben az esetben nem tudunk Önnek személyre szabott ajánlatokat közvetíteni.

Név

Cél

Adatkezelési idő

Szolgáltató

loc

A „loc” süti valamilyen tartalom földrajzi megosztási helyét rögzíti.

13 hónap

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

uvc

Az „uvc” süti az azonos látogató által

kezdeményezett megosztások számát

rögzíti.

13 hónap

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

uid

Ez a süti egyedi azonosítót generál, hogy a felhasználó tartalmat oszthasson meg, valamint a süti statisztikai adatokat gyűjt

11 hónap

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

_atuvc

Ezt a saját sütit az AddThis közösségi megosztó oldal hozta létre és olvassa annak biztosítása céljából, hogy a felhasználó a frissített számlálót lássa, ha megoszt egy oldalt és visszatér hozzá, még mielőtt a megosztás számláló gyorsítótár frissülne. Ebből a sütiből származó semmilyen adat nem kerül visszaküldésre az AddThis-nek.

2 év

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

_atuvs

Ezt a saját sütit az AddThis közösségi megosztó oldal hozta létre és olvassa annak biztosítása céljából, hogy a felhasználó a frissített számlálót lássa, ha megoszt egy oldalt és visszatér hozzá, még mielőtt a megosztás számláló gyorsítótár frissülne. Ebből a sütiből származó semmilyen adat nem kerül visszaküldésre az AddThis-nek.

30 perc

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

na_id

Ez a süti rögzíti, ha a felhasználó a honlapon keresztül tartalmat oszt meg saját közösségi médiafelületére.

1 év

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

na_tc

Ez a süti rögzíti, ha a felhasználó a honlapon keresztül tartalmat oszt meg saját közösségi médiafelületére.

1 év

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

ouid

Ez az AddThis sütije, mely elősegíti a honlapon keresztül tartalom megosztását a felhasználó közösségi médiaoldalára, valamint nyomon követi a felhasználó ezen tevékenységét, célzott hirdetések biztosítása céljából

1 év

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

ssc

Ez az AddThis sütije, mely elősegíti a honlapon keresztül tartalom megosztását a felhasználó közösségi médiaoldalára, valamint nyomon követi a felhasználó ezen tevékenységét, célzott hirdetések biztosítása céljából

11 hónap

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

c_user

Az xs cookie-val együttesen a felhasználó azonosítását segíti elő a Facebook felé.

3 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

xs

A c_user cookie-val együttesen az identitásodat hitelesíti a Facebook felé.

3 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

datr

A böngészőket azonosítja biztonság és az oldal integritása érdekében, többek között fiók-helyreállításra, továbbá a potenciálisan sérült biztonságú fiókok azonosítására.

22 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

fr

A Facebook elsődleges hirdetési sütije, használatával megjeleníthetők, mérhetők a hirdetések, illetve javítható a relevanciájuk.

3 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

dpr

Segít felismerni, hogy a felhasználó kedvelte-e az oldalhoz tartozó Facebook oldalt, saját Facebook profilján keresztül.

13 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

pl

Segít felismerni, hogy a felhasználó kedvelte-e az oldalhoz tartozó Facebook oldalt, saját Facebook profilján keresztül.

13 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

sb

A Facebook sütije, a böngészőt azonosítja bejelentkezési hitelesítési célból.

13 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

spin

Anonim statisztikai cél

13 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

presence

Segít felismerni, hogy a felhasználó kedvelte-e az oldalhoz tartozó Facebook oldalt, saját Facebook profilján keresztül.

session

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

wd

Anonim statisztika cél

1 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

datr

A böngészőket azonosítja biztonság és az oldal integritása érdekében, többek között fiók-helyreállításra, továbbá a potenciálisan sérült biztonságú fiókok azonosítására.

24 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

oo

Anonim statisztikai cél

1 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

act

Segít felismerni, hogy a felhasználó bejelentkezett-e a Facebook profiljába

1 hónap

Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (a harmadik országba történő adattovábbítás a Privacy Shield keretei között zajlik)

_ga

Egyedi azonosító, mely a felhasználó látogatási statisztikáinak mérésére szolgál

2 év

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

_gat

A Google Analytics használja a lekérdezések ütemének szabályozására

1 nap

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

_gid

Ez a süti olyan egyedi azonosítót hoz létre, melynek segítségével statisztikát hoz létre a látogató honlap felhasználási szokásairól.

1 nap

Oracle America, Inc. ("Oracle") located at 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065

1P_JAR

webhelystatisztikák összegyűjtése, a felhasználó által a webhelylátogatás előtt látott hirdetések jegyzése

1 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; A harmadik országba történő adattovábbításra a Privacy Shield keretén belül van lehetőség)

ANID

Google hirdetések testreszabása

22 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; A harmadik országba történő adattovábbításra a Privacy Shield keretén belül van lehetőség)

APISID

A Google Maps térképszolgáltatás által létrehozott süti, mely méri a felhasználó térképhasználatát, valamint összeköti a Google által tárolt meglévő adatokkal, a felhasználási élmény növelése és a hirdetések testreszabása érdekében

35 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; A harmadik országba történő adattovábbításra a Privacy Shield keretén belül van lehetőség)

APISID

A Youtube által létrehozott süti, mely méri a felhasználó által megtekintett sütiket valamint összeköti a Google által tárolt meglévő adatokkal, a felhasználási élmény növelése és a hirdetések testreszabása érdekében

35 hónap

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

DSID

A Google DoubleClick sütije, mely a célzott hirdetések optimalizálását segíti elő a felhasználók részére azzal, hogy egy egyedi azonosító kódot hoz létre

18 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

HSID

a felhasználó Google fiókjához tartozó azonosító digitálisan aláírt és titkosított adatainak tárolása, ezzel a cookie-val megakadályozhatóak bizonyos jogellenes adathalász-kísérletek, például űrlapok kitöltése esetén

3 év

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

HSID

A felhasználó youtube fiókjához tartozó azonosító digitálisan aláírt és titkosított adatainak tárolása, ezzel a cookie-val megakadályozhatóak bizonyos jogellenes adathalász-kísérletek, például űrlapok kitöltése esetén

3 év

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

DV

A Google Analytics sütije, mely a felhasználó honlapon végzett tevékenységét figyeli, az adatkezelő reklámjainak optimalizálása céljából

1 év

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

LOGIN_INFO

A Youtube által használt süti, mely felismeri, ha a felhasználó a youtube fiókjába bejelentkezve néz meg valamilyen külső honlapon elérhető videót

2 év

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

IDE

A Google Doubleclick sütije, mely a célzott hirdetések optimalizálását segíti elő a felhasználók részére

18 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

1P_JAR

webhelystatisztikák összegyűjtése, a felhasználó által a webhelylátogatás előtt látott hirdetések jegyzése

1 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; A harmadik országba történő adattovábbításra a Privacy Shield keretén belül van lehetőség)

NID

Google.com és Gstatic.com által létrehozott süti. Ezek a cookie-k lehetővé teszik, hogy webhelyeink megjegyezzék a webhely működési vagy megjelenítési módját, például az Ön által beállított nyelvet vagy az Ön tartózkodási régióját módosító információkat.

6 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

PREF

Youtube süti, mely megjegyzi a felhasználó videónézési preferenciáit, pl. nyelv, felbontás

2 év

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

SAPISID

A Google Maps térképszolgáltatás által létrehozott süti, mely méri a felhasználó térképhasználatát, valamint összeköti a Google által tárolt meglévő adatokkal, a felhasználási élmény növelése és a hirdetések testreszabása érdekében

35 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

SAPISID

A Youtube által létrehozott süti, mely méri a videónézési szokásait, valamint összeköti a Google által tárolt meglévő adatokkal, a felhasználási élmény növelése és a hirdetések testreszabása érdekében

35 hónap

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

SID

Google süti, webhelystatisztikák összegyűjtése, a felhasználó által a webhelylátogatás előtt látott hirdetések nyomon követése a hirdetések optimalizálása céljából

1 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

SID

Youtube süti, webhelystatisztikák összegyűjtése, a felhasználó által a webhelylátogatás előtt látott hirdetések nyomon követése a személyre szabott videók közvetítése

1 hónap

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

SIDCC

Google Biztonsági süti, amely megvédi a felhasználókat illetéktelen adathalászási kísérletektől, pl.: űrlapot kitöltése esetén

3 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

SIDCC

Youtube biztonsági süti, amely megvédi a felhasználókat illetéktelen adathalászási kísérletektől, pl.: űrlapot kitöltése esetén

3 hónap

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

SSID

Webhelystatisztikák összegyűjtése, a Google fiókkal bejelentkezett felhasználó által a webhelylátogatás előtt látott hirdetések nyomon követése a hirdetések optimalizálása céljából

3 hónap

Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;)

SSID

Webhelystatisztikák összegyűjtése, a Yotube fiókkal bejelentkezett felhasználó által a webhelylátogatás előtt látott hirdetések nyomon követése a videók optimalizálása céljából

3 hónap

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

VISITOR_INFO1_LIVE

Youtube süti, mely a beágyazott videó körül lévő terület mérésével meghatározza, hogy a felhasználó előtt mely típusú videó lejátszó jelenjen meg.

8 hónap

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

YSC

Youtube süti, mely nyomon követi a felhasználó által megtekintett videókat, annak érdekében, hogy releváns videókat tudjon szolgáltatni

munkamenet

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

_ga

Egyedi azonosító, mely a felhasználó látogatási statisztikáinak mérésére szolgál

2 év

Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország)

 

Hatályos: 2019. 04. 10.

 


A Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. 2019. 04. 10. előtti adatvédelmi irányelvei

1. Az Fenntartó és a Felhasználó

A www.operafesztival.hu címen elérhető honlapot a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. (székhely: 3525 Miskolc, Déryné u. 1. sz.; képviseli: Takács Péterné Farkas Beáta ügyvezető; a továbbiakban „Operafesztivál Nkft.”) tartja fenn.
Az Operafesztivál Nkft. jogi személy, amely tevékenységét a magyar jogszabályok hatálya alatt végzi.
Felhasználó minden olyan személy, aki a honlapot meglátogatja, annak szolgáltatásait igénybe veszi. A honlap látogatói közül Felhasználónak minősülnek azon személyek is, akik nem regisztrálnak.
 
2. A Felhasználási feltételek hatálya és módosítása

Jelen Felhasználási feltételek (továbbiakban: „Feltételek”) hatálya a www.operafesztival.hu honlapra terjed ki. Ellenkező kikötés hiányában a Feltételek hatálya nem terjed ki azon honlapokra, amelyekre a www.operafesztival.hu honlapon található hivatkozás vezet.
A jelen Feltételek módosításának jogát az Operafesztivál Nkft fenntartja.
 
3. Adatkezelés

A www.operafesztival.hu weboldal látogatása esetén az Operafesztivál Nkft. rendszere automatikusan rögzíti az érintett számítógépének IP-címét, a látogatás kezdő időpontját, illetve egyes esetekben – a számítógép beállításától függően – a böngésző és az operációs rendszer típusát, továbbá az IP-cím alapján meghatározható földrajzi helyet. Az így rögzített adatok egyéb személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze. Az adatok kezelése kizárólag statisztikai célokat szolgál.
Az Operafesztivál Nkft. fenntartja a jogot arra, hogy a Felhasználó gépén adatokat tartalmazó filet-t (cookie-t) helyezzen el. A Felhasználó ezt a böngészője beállításaival megtilthatja. Az adatkezelés célja az Operafesztivál Nkft. részére információk gyűjtése, a honlap szolgáltatásainak fejlesztése érdekében.
A nem regisztrált Felhasználók vonatkozásában az Operafesztivál Nkft. egyéb adatot nem kezel. A regisztrált Felhasználók adatainak kezelésére külön szabályzat vonatkozik.
 
4. Regisztráció, szolgáltatások igénybe vétele

A jelen weboldal látogatása nem kötött regisztrációhoz, bizonyos szolgáltatások igénybe vétele ugyanakkor csak regisztrált Felhasználók részére lehetséges.
 
5. A Felhasználó kötelességei és felelőssége

A Felhasználó köteles adatai megadása során kellő gondossággal eljárni. A Felhasználó a honlapot csak saját felelősségére látogathatja. Az Operafesztivál Nkft. nem vállal felelősséget a Felhasználót a használat során ért olyan károkért, kellemetlenségekért, amelyek abból adódtak, hogy a Felhasználó nem a kellő körültekintéssel járt el.
A Felhasználó köteles a honlap használata során tisztességesen, mások jogainak és érdekeinek figyelembe vételével eljárni.
A Felhasználó köteles tiszteletben tartani a hatályos jogszabályokat, és a használat során köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely jogellenes, vagy amely mások érdekeit sérti. Ezen belül a Felhasználó köteles tiszteletben tartani mások magánszféráját, személyhez fűződő jogait, a szellemi alkotásokhoz fűződő jogokat, különösen a szerzői jogi védelem alá eső irodalmi, tudományos és művészeti alkotások, találmányok, formatervezési minták, használati minták, védjegyek és forgalmi árujelzők védelmére vonatkozó szabályokat. A Felhasználó köteles tartózkodni szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetésétől.
Valamennyi Felhasználó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely az oldal rendeltetésszerű használatát akadályozza. Valamennyi Felhasználó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely az Operafesztivál Nkft. érdekeit sérti.
A fentieken túl az Operafesztivál Nkft. további korlátozásokat állapíthat meg, melyekről a Felhasználókat tájékoztatja.
A Felhasználók a honlapon csak saját személyes adataikat adhatják meg. Más személyek adatainak megadása jogellenes adatkezelésnek minősül, amelynek a külön jogszabályokban meghatározott következményei lehetnek.
Amennyiben a Felhasználó a jelen Szabályzatban foglaltakat, vagy jogszabályban foglaltakat megszegi, az Operafesztivál Nkft. a honlap látogatását korlátozhatja, vagy megtilthatja.
Amennyiben a Felhasználó magatartása alapján hatósági, bírósági eljárásnak van helye, az Operafesztivál Nkft. a Felhasználó azonosításához szükséges adatait, továbbá a jogsértésre vonatkozó adatokat a regisztráció törlésétől független tárolhatja, és az eljáró szerveknek átadhatja.

6. A Felhasználók által szolgáltatott tartalom

A Felhasználó kijelenti, hogy a weboldalra általa feltett tartalomnak a szerzője vagy rendelkezik a tartalomra vonatkozó jogokkal (azaz a jogosulttól engedélyt kapott a tartalom megosztására) és a tartalmat (pl. képek, videók, zene) weboldalon megoszthatja.

A Felhasználó belegyezik, hogy az általa feltöltött tartalom nem bizalmasan lesz kezelve, valamint hozzájárul ahhoz, hogy arra vonatkozóan jogdíjmentes, időbeli korlátozás nélkül, az egész világra kiterjedő felhasználási jogot nyújt az Operafesztivál Nkft. számára (így különösen a tartalom közzétételére, sokszorosítására, továbbítására, nyilvánosságra hozására vagy sugárzására).

Tájékoztatjuk, hogy az Operafesztivál Nkft. saját belátása szerint dönthet a tartalom felhasználásáról, valamint lehetséges, hogy az Operafesztivál Nkft. már fejlesztett vagy más forrásokból beszerzett hasonló tartalmat, mely esetben a tartalmat illető szellemi tulajdonhoz fűződő jogok a Operafesztivál Nkft.-t, illetve a vonatkozó jogosultat illetik.

7.  Felelősség

Az Operafesztivál Nkft. mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a weboldalon található anyagok pontosságát és elkerülje a zavarokat. Az Operafesztivál Nkft. nem vállal felelősséget semmilyen pontatlan információból, zavarból, az oldal elérhetetlenségéből vagy egyéb eseményből eredő közvetlen (pl. számítógép meghibásodása) vagy közvetett (pl. elmaradt haszon) károkért. A Felhasználó vállalja, hogy a weboldalon található anyagokat kizárólag saját felelősségére használja.

A weboldal az Operafesztivál Nkft. weboldalán kívüli weboldalakra mutató hivatkozásokat tartalmazhat. Az Operafesztivál Nkft.-nek nincs ellenőrzése a harmadik felek weboldalai felett és nem feltétlenül támogatja azokat, illetve nem vállal felelősséget azokért, így azok tartalmáért, pontosságáért és működéséért. Így a legteljesebb mértékben arra bíztatjuk a Felhasználót, hogy ismerje meg és gondosan olvassa át a meglátogatott más weboldalakon elhelyezett jogi és adatvédelmi nyilatkozatokat, illetve ismerje azok esetleges módosításait.

8. Változások

Az Operafesztivál Nkft. a jelen felhasználási feltételek módosításának jogát fenntartja. E felhasználási feltételek és az esetleges újabb információk áttekintése érdekében kérjük, rendszeresen látogassa ezt az oldalt.

9. Irányadó jog és joghatóság

A weboldal kizárólag magyarországi felhasználók számára készült. Az Operafesztivál Nkft. nem tesz arra irányuló kijelentést, hogy a weboldalon található anyagok és információk Magyarországon kívül megfelelőek vagy elérhetőek.

A Felhasználó a weboldal látogatásával elfogadja, hogy a weboldal használatából származó vagy azzal kapcsolatos vitákra és követelésekre Magyarország joga alkalmazandó. Az esetleges jogviták eldöntésére Magyarország bíróságai rendelkeznek kizárólagos joghatósággal.

Felhasználó a weboldal látogatásával elfogadja a jelen Felhasználási feltételeket.

 

 

És ide akár még valami remek bevezetőt is lehet írni...

A fesztivál székhelye: 3525 Miskolc, Déryné u. 1.

 • Postacím: H–3501 Miskolc, Pf. 634.
 • Telefon: +36 46/504-060, +36 46/504-062
 • Fax: +36 46/504-068
 • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Honlap: www.operafesztival.hu / operafestival.hu


További elérhetőségek:

A fesztivál szervezete »

Impresszum »

 

A Miskolci Nemzeti Színház jegyirodája

 • Postacím: H-3525 Miskolc, Széchenyi u. 23.
 • Telefon: (+36 46) 516 735, (+36 46) 516 736
 • Fax: (+36 46) 516 734
 • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közérdekű adatok

 

A Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága:

 • Fukkné Borsos Mária
 • Kovács Ildikó
 • Rácz Éva

 

2019

2019. évi Beszámoló (pdf »)

2019. évi Kiegészítő melléklet (pdf »)

2019. évi Könyvvizsgáló jelentés (pdf »)

2019. évi Felügyelőbizottsági határozat (pdf »)

2019. évi Polgármesteri határozat (pdf »)

2019. évi Közhasznúsági mellékletek (pdf »)

 

2018

2018. évi Beszámoló (pdf »)

2018. évi Kiegészítő melléklet (pdf »)

2018. évi Közhasznúsági melléklet (pdf »)

2018. évi Könyvvizsgáló jelentés (pdf »)

2018. évi Felügyelőbizottsági határozat (pdf »)

2018. évi Városgazdálkodási Bizottság határozat (pdf »)

Közlemény a Bartók Plusz Operafesztiválnak felajánlott 1% felhasználásáról (pdf »)

 

2017

    2017. évi Mérleg (pdf »)

    2017. évi Eredménykimutatás (pdf »)

    2017. évi Kiegészítő melléklet (pdf »)

    2017. évi Közhasznúsági melléklet (pdf »)

    2017. évi Könyvvizsgálói jelentés (pdf »)

    2017. évi Városgazdálkodási és -üzemeltetési Bizottság határozata (pdf »)

    Közlemény az Bartók Plusz Operafesztiválnak felajánlott 1% felhasználásáról (pdf »)

 

2016

     2016. évi Beszámoló (pdf »)

     2016. évi Kiegészítő melléklet (pdf »)

     2016. évi Közhasznúsági melléklet (pdf »)

     2016. évi Könyvvizsgálói jelentés (pdf »)

     2016. évi Városüzemeltetési Bizottsági határozat (pdf »)

2015

    2015. évi Beszámoló (pdf »)

    2015. évi Kiegészítő melléklet az egyszerűsített beszámolóhoz (pdf »)

    2015. évi Köszhasznúsági melléklet (pdf »)

    2015. évi Könyvvizsgáló jelentés (pdf »)

 

2014

    2014. évi Közhasznúsági jelentés (pdf »)

    2014. évi Egyszerűsített beszámoló (pdf »)

    2014. évi Kiegészítő melléklet az egyszerűsített beszámolóhoz (pdf) »

 

2013

    2013. évi Közhasznúsági jelentés (pdf »)

    2013. évi Egyszerűsített beszámoló (pdf »)

    2013. évi Kiegészítő melléklet az egyszerűsített beszámolóhoz (pdf) »

 

2012

    2012. évi Közhasznúsági jelentés (pdf) »

    2012. évi Egyszerűsített beszámoló (pdf) »

    2012. évi Kiegészítő melléklet az egyszerűsített beszámolóhoz (pdf) »

 

2011

    2011. évi Egyszerűsített beszámoló, Közhasznúsági jelentés, Kiegészítés az egyszerűsített beszámolóhoz (pdf) »

 

2010

    2010. évi Közhasznúsági jelentés (pdf) »

    2010. évi Egyszerűsített beszámoló (pdf) »

    2010. évi Kiegészítő melléklet az egyszerűsített beszámolóhoz (pdf) »

 

2009

    2009. évi Közhasznúsági jelentés (pdf) »

    2009. évi Egyszerűsített beszámoló (pdf) »

    2009. évi Kiegészítő melléklet az egyszerűsített beszámolóhoz (pdf) »

 

2008

    2008. évi Egyszerűsített beszámoló, Közhasznúsági jelentés, Kiegészítés az egyszerűsített beszámolóhoz (pdf) »

    2008. évi Kiegészítő melléklet (pdf) »

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook