Tartalomjegyzék

Az aranyszárnyú méhecskeAz aranyszárnyú méhecskeSzokolay Sándor és Szőnyi Erzsébet gyermekdarabjait az Egressy–Erkel és a Fazekas–Istvánffy zeneiskolák növendékei adták elő a fesztivál „gyermeknapján”. Kertesi Ingrid operaénekes és Pálúr János orgonaművész Liszt-koncertjével nyílt meg az avasi templom hagyományos nyári zenei programja, a Collegium Musicum-sorozat. A Városház téren Lajkó Félix virtuóz hegedűjátékát élvezhette a közönség.

Képgaléria »

Gyermekektől, nem csak gyermekeknek

Az aranyszárnyú méhecskeAz aranyszárnyú méhecskeSzőnyi Erzsébet és Szokolya Sándor még ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelyik Kodály Zoltántól tanulhatta a zeneszerzést és a zenepedagógiát. Ahhoz a nemzedékhez tartoznak ők, akik amelyik többek között azt kapta útravalóul mesterétől, hogy „A zene mindenkié!” Ezt az örökséget adják tovább nekünk, akiket muzsikájukkal elvarázsolnak.

Szőnyi és Szokolay ráadásul ahhoz a generációhoz tartozik, amelynek mindennél fontosabb küldetése volt a zeneszerető és értő közönség kinevelése, felnevelése – már a kisgyermekkortól.

A tavaszhozó kileányA tavaszhozó kileányA fesztivál „gyermeknapján” mindkét szerző megszólalt zenéjük – és a gyerekek által. A miskolci Erkel–Egressy Zeneiskola (Szokolay: A tavaszhozó kisleány) és a Fazekas–Istvánffy Általános Iskola zenei tagozata (Szőnyi: Az aranyszárnyú méhecske) kisdiákjai produkcióikon keresztül mutatták meg azt a muzikalitást, amelyet a zeneszerzők Kodály révén magukba szívtak (vagy zenei talentumok révén magukban hordoznak).

Gyermekek muzsikáltak a fesztiválon. Gyermekek, felnőtt módon: felszabadultan és boldogan ünnepelve a zenét. Mi pedig, a hallgatóság büszkék lehettünk arra, hogy az „IPod-világban” is kicsíráznak azok a tehetségek, amelyek majd az utánuk jövő nemzedéknek mintát adhatnak műértésből, műgondból, zeneszeretetből és igényességből…

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook