„Felnőtt ez a fesztivál nagyon hamar. Egy év alatt az egész világot bejárta a híre. Nagyon jó dolog, hogy ide, Miskolcra került ez a rendezvény, így nem csak Budapest központúan szerveződik a kultúra, hanem az országnak ebbe a keleti régiójába is eljut a világ.”

(Vásárhelyi Gábor a Bartók Béla örökségségének képviselője a fesztiválon – Magyar Televízió, 2002. augusztus 2.)

 

„Én nagyon szeretném, ha ez a fesztivál továbbra is élne. Amit ez a fesztivál megszervezett és létrehozott, az egészen fantasztikus. Érdemes eljönni Miskolcra.”

(Polgár László operaénekes – Info Rádió, 2002. június 14.)

 

„Soha nem gondoltam volna, hogy Miskolcot, ezt a nehéziparáról elhíresült várost, egyszer csak az opera városaként kezdik emlegetni. ... Megható számomra, ahogy az egész város részt vesz ebben az „operabuliban”.

(Gregor József operaénekes – Futár,2002. július 3.)

 

„Fontos a sztárok jelenléte, de igazi hangsúly a fesztivált működtető, azon dolgozó közönségen van. A város támogatása, bizalma éltető eleme a rendezvénynek.”

(Michéle Crider operaénekesnő, USA – Miskolc, Városi Televízió, 2002. június 24.)

 

„Már rég idegenforgalmi paradicsom centruma lehetne Miskolc… A művészek, színházi emberek azonban időben riadót fújtak, s tavaly óta lehet hozzájuk csatlakozni.”

(Albert Mária újságíró – Gramofon, 2002.)

 

Miskolc nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy „Kelet Salzburgjává” váljon. A Nyugat-Európából érkező látogató számára itt lehetőség nyílik arra, hogy találkozhat a Kelet-Európában még élő, a 19. századba visszanyúló zenei színházi hagyománnyal, ami a nyugati rendezői színházból már eltűnt.”

(Ellen Kohlhaas újságíró – Frankfurter Allgemeine Zeitung, 2002.)

címkék: fesztiválok listája: 2002 Puccini
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook