„A korábbi előítéletek ellenére az Isten is fesztiválvárosnak teremtette a borsodi megyeszékhelyet 16 000 négyzetméteres, öt játékszínhellyel rendelkező nemzeti színházával. A vége felé járó operafesztiválra változatlanul tódul a közönség.”

(Metz Katalin újságíró – Magyar Nemzet, 2005. június 25.)

 

 

„Hajlamosak vagyunk némelyik rendezvényünket a budapesti kulturális elit vidéki zarándoklatának tekinteni – némi joggal. Miskolcon erről szó sincs. Az operafesztivál a városé. Magáénak érzi a nyugdíjas tanár és a vállalkozó, ki pohár pezsgő mellett köszönti ismerőseit, a vékonypénzű nyugdíjas, a megyei tisztviselő, az operabarát, és az is, aki legfeljebb popfeldolgozásból ismer egy-két divatos áriát. A miskolciak hálásak, hogy Jusé Cura, Rost Andrea, Kocsis Zoltán, a Santa Cecilia Akadémia világhírű kórusa, Roberto Frontali, Roberto Gabiani ezúttal nekik muzsikál, nem a hűvös fővárosi publikumnak.”

(Podhorányi Zsolt újságíró – Népszava, 2005. június 27.)

 

„Ötéves a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. Ilyen gyors karrier sajnos ritka a magyar zenei életben. Igazi társadalmi eseménnyé vált, a nyitókoncertet megtisztelte jelenlétével Mádl Ferenc köztársasági elnök, és a politikai és diplomáciai élet számos kiválósága is elutazott Miskolcra. A Magyar Televízió Kultúrház című műsora kiemelten foglalkozott a kéthetes eseménnyel, s az írott sajtó is szinte kivétel nélkül dicséri a kezdeményezést. A város együtt él a fesztivállal, … a több mint negyven zenei program mellett felvonulások, gasztronómiai és egyéb rendezvények teszik változatossá a zenei ünnepet. …”

(Csermák Zoltán újságíró – A Hét /Erdély/, 2005. június 28.)

 

„Öt év röpke idő a történelemben. Egy intézmény életében is. A jubiláló Miskolci Nemzetközi Operafesztiválnak még ennyi időre sem volt szüksége, hogy kiforrja magát. Már tavaly felvették az Európai Fesztiválok Szövetségébe, amelynek hazánkból csak a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Hajdn-fesztivál volt a tagja. …

(Metz Katalin újságíró – Magyar Nemzet, 2005. június 27.)

címkék: fesztiválok listája: 2005 Bel canto
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook