A fidelio.hu zenei lap szerzője tíz napon át járta a Bartók Plusz Operafesztivál 2018-as programjait. Az itt szerzett élményeit napról napra megosztotta az olvasókkal. Tíz írás a tíz napról.

Bartók-óriásbábuval nyílt a miskolci Operafesztivál
Kesselyák Gergely egyik álma vált valóra a miskolci Operafesztiválon tegnap este: a szokásos nyitókoncert helyett operaelőadással kezdődött a tíznapos rendezvény, méghozzá Bartók három színpadi művének bemutatójával. (2018. 06. 09. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

A szürreális Semmelweis Ignác Miskolcon operált
„Oratorikus kórkép.” Kicsit ijesztően hangzik, ugye? Semmelweis Ignác nevének köszönhetően viszont megtelt a miskolci Nagyszínház nézőtere. Róla szólt ugyanis az az opera, amelyet születésének 200. évfordulója alkalmából állítottak színpadra a Bartók Pluszon. (2018. 06. 10. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

Hogy lesz három Bartók-műből trilógia?Tegnap ismét előadták Miskolcon a nyitóest 3 Bartók című produkcióját, amely egyetlen lelki folyamatként foglalja össze a zeneszerző három színpadi művét. (2018. 06. 11. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

Kesselyák Gergely hatalmasat bulizott tegnap Miskolcon
Persze nem akármilyen szórakozóhelyen: a miskolci Nagyszínházban, az István, a király rockopera díszelőadásának vezénylése közben. De más helyszíneken és koncerteken is volt erre alkalma a fesztiválozóknak: laza napunk volt tegnap a Bartók Pluszon. (2018. 06. 12. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

Az opera széthúz, az opera összehoz
Ha ezren nem is, de több százan hallgatták tegnap a Bartók Plusz Ezrek operája című sorozatának beavató előadását a Széchenyi téren. Öröm volt látni a töretlenül figyelő és önfeledten nevető arcokat – Mozart Don Giovannija sosem megy ki a divatból. (2018. 06. 13. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

Rövidgatyás király, patkányfarkú Marilyn Monroe
Mandarin után narancs volt terítéken tegnap a Bartók Pluszon, sőt, mindjárt három is. A Horvát Nemzeti Színház vendégjátékában Prokofjev tragikomikus operáját, A három narancs szerelmesét láthattunk. A produkció egyértelműen a fesztivál eddigi csúcspontja volt. (2018. 06. 14. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre
Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs... (2018. 06. 15. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?
Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte. (2018. 06. 16. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?
Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is. (2018. 06. 17. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál
Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét. (2018. 06. 17. – fidelio.hu – Hózsa Zsófia)
Az írás a fidelio.hu-n »

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook