Március 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ez következik

Puccini + Rock - musical ősbemutató.. A Miskolci Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkciója.

Magyar szöveg: Müller Péter Sziámi
Libretto: Kerényi Miklós Gábor
Dramaturg: Anger Ferenc
Hangszerelés: Zsoldos Béla

Szereplők: Boncsér Gergely (Rudi), Bordás Barbara (Virág), Brasch Bence (Marcell), Kocsis Dénes (Kálmán), Kelemen Dániel (Tamás), Molnár Ágnes (Anett), Kádár Szabolcs (Bence), Szabó P. Szilveszter (Erdő Ákos)
Továbbá: Továbbá: Lipics Barna, Farkas Tamás, Kabai Alex, Vizi Dávid, Kovács János, Szatmári Gábor, Miklós Attila, Ambruzs Ádám, Zádori Szilárd, Godó Gabi, Szűts Rita, Ábrahám Gabi, Moravszki Enikő, Dybas Vivien, Faragó Alexandra, Fábián Nikolett, Horváth Mónika, Isztl Melánia

Közreműködik: Miskolci Nemzeti Színház zenekara; rockzenei szekció: Gátos Iván, ifj. Rátonyi Róbert (billentyűs hangszerek), Tóth Gyula (gitár), Fekete Tibor (basszusgitár), Szendőfi Péter (dobok)
Vezényel: Kovács László

Díszlet, jelmez: Zöldy Z. Gergely
Világítás: Nagy László
Zenei vezető: Balassa Krisztián
Zenei konzultáns: Frankó Tünde
Rendezőasszisztens: Angyal Márta
Rendező munkatársa: Bori Tamás
Zenei munkatárs: Katona Anikó, Nagy Gábor

Rendező: KERO®

Jegyár: 3.500 Ft

Az előadásról:

A Miskolci Operafesztivál felkérésére Zsoldos Béla (zene), Müller Péter Sziámi (szöveg) és Kerényi Miklós Gábor (librettó) Giacomo Puccini Bohémélet című operáját dolgozta át. Az újrafogalmazott mű alapötlete és hangulata nagyon mai, de zenéje a rockos hangszereléssel együtt is megfelel a Puccini-darabnak. Cselekményvezetése sokban idézi az operát: négy fiatal művész kortárs filmet akar forgatni a Bohémélet című opera alapján, Boris Vian „Tajtékos napok” című könyvének hangulatában. Próbafelvételeket készítenek, producerekkel és menedzserekkel tárgyalnak, szereplőket keresnek, összevesznek és kibékülnek, s közben élik a kezdő rendezők, írók, tervezők sokszor kiszolgáltatott életét.

Terveik szerint a Bohémélet modern változatában a lány végzetes betegségben szenvedne – és milyen a világ: a casting-on kiválasztott tehetséges főszereplő lányról kiderül, hogy valóban beteg.

A darabban persze a szerelem is megjelenik, de a döbbenetes végkifejlet során a valóság összekeveredik a tervezett filmmel: a fiúk a lány valóságos halálát veszik szalagra. Film az élet. Kegyetlen és közben gyönyörű történet a létezésről, a művészetről, a fiatalságról és a szerelemről. Puccini üzen a mának, és ez az üzenet valamennyiünknek szól…

2012. 06. 09., 12. – Miskolci Nemzeti Színház, Nagyszínház

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini
műfaj: rockopera
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook