Február 2023  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Ez következik

Tartalomjegyzék

piazzolla maria web 1137433314Tangó-opera | Az Operaview és a Deco Ensemble koprodukciója

Astor Piazzolla az argentin és az uruguayi nagyvárosi folklórra – ami többféle táncból áll, de az egyszerűség kedvéért beszéljünk „csak” a tangóról – úgy tekintett, mint Sztravinszkij vagy Bartók a népzenére: olyan önálló, a maga nemében teljes zenei nyelvként kezelte, amelyen termékeny párbeszédet lehet folytatni a nyugati zene tradíciójával; és amely képes integrálni a klasszikus zene műfajait, kompozíciós technikáit, formaelveit.

 

Előadás:

2017. június 18., 22:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház

 


Színlap

Astor Piazzolla–Horacio Ferrer:

Maria de Buenos Aires

Maria De Buenos Aires: Béatrice de Larragoïti
Payador / Ladron / Analista: Leonel Pinheiro
Táncosok: Bianca Vrcan, Sacha El Masry
Duende: Matthew Wade

Közreműködik: Deco Ensemble (Amarins Wierdsma – hegedű, Elena Marigomez – bőgő, Ricardo Gosalbo – zongora, Bartosz Glowacki – harmonika, Rob Luft – elektromos gitár)

Koreográfus: Bianca Vrcan
Díszlettervező: Jemima Robinson
Jelmeztervező: Kate Royds
Világítástervező: Sana Yamaguchi
Zenei rendező: Ricardo Gosalbo
Rendezőasszisztens: Amelia Sweetland
Rendező: Natalie Katsou

Az Operaview és a Deco Ensemble koprodukciója

 


Cselekmény

El Duente, "a szellem" felébreszti szerelmét, Mariát a halálból. Maria Buenos Aires lelke, ő a megszemélyesített tangó. Megtestesíti mindazok vágyait, akik a meggazdagodás reményében utaztak az argentin fővárosba, de reménytelenül tengetik életüket a sötét és kietlen hátsó udvarokban. Maria megérti és beszéli bánatuk és fájdalmuk melankolikus nyelvét. Éjszaka él, hiszen az argentin szív csak akkor nyílik meg, amikor éjjelenként a tangót táncolják.

Tangó-Maria őrült szenvedéllyé válik, szívesen látott vendége lesz a világ tánctermeinek, de hirtelen lejár az ideje. Kísérője, Bandoneon golyója végez vele. Lelke leszáll az alvilágba, csak alaktalan teste él tovább a turisták kedvéért. Puszta reklámcikké válik. A "szellem" ezt nem bírja tovább elviselni. Az üres testbe új életet lehel, amelynek az idők folyamán leszármazottai lesznek, és a tangó, az igazi Tangó tovább él, és új fénykorát ünnepli.

 

 

címkék: fesztiválok listája: 2017
műfaj: opera
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook