Június 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ez következik

A Szófiai Nemzeti Opera és Balett vendégjátéka

Opera öt felvonásban, két részben, francia nyelven

Librettó: Miguel Cervantes regénye nyomán Henri Cain

Szereplők: Dulcinea- Tsveta Sarambelieva, Don Quixote – Svetozar Rangelov, Sancho – Bisser Georgiev, Pedro – Silvia Teneva, Garsias – Rosita Pavlova-Indjeva, Rodriguez – Krassimir Dinev, Juan – Plamen Papazikov

Rendező: Plamen Kartaloff

 

Játszódik Spanyolországban, a XV. század elején.

 

Don Quijote, a Búsképű Lovag szerenádot ad a szép kurtizánnak, Dulcineának, amikor egy másik lovag is felbukkan a lány ablaka alatt. Már majdnem összecsapnak, amikor Dulcinea ráveszi Don Quijotét, hogy vállalkozzék egy hősi feladatra: szerezze vissza nyakláncát, amelyet útonállók raboltak el tőle, és akkor a szíve az övé lesz

A lovag elindul fegyverhordozója, a hű Sancho Panza kíséretében. Útközben nekiront a forgó szélmalmoknak, amelyeket gonosz óriásoknak vél, és jól összetöri magát. Végre megtalálja a banditákat, akik elvitték Dulcinea nyakláncát. A csatában legyőzi a rablókat, de semmi mást nem vesz el tőlük, csupán imádottja ékszerét.
Don Quijote büszkén állít be Dulcineához. Átadja neki a nyakláncot és boldogan várja, hogy a hölgy teljesítse ígéretét, a lány azonban gúnyosan ajtót mutat hódolójának.

A Búsképű Lovag haldoklik. Kétségbeesésében, csalódottságában hallucinál. Az enyhíti meg utolsó perceit, hogy Dulcinea hangját hallja, ahogyan szerelmes dalt énekel hű lovagjának.

 

2010. június 16., szerda 20 óra, Nagyszínház, Miskolc

címkék: fesztiválok listája: 2010 Európa
műfaj: opera
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook