Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadasok_kat_opera_2004_jolanta_belorusz_nagyszinhaz1.jpgA Belorusz Állami Nagyszínház (Minszk) vendégjátéka

 

I. rész

Csajkovszkij: Jolanta

Opera egy felvonásban

Libretto: Henrik Hertz színdarabja alapján Mogyeszt Csajkovszkij

 

Jolanta – Viktoria Kurbatskaya / Anastasia Moskvina

Vaudemont gróf – Alexander Dubrovets / Eduard Martyniuk

René király – Oleg Melnikov

Robert burgundi herceg – Alexander Krasnodubski / Vladimir Petrov

 

Vezényel: Andrej Galanov

Rendező: Margarita Izvorska

 

Történik Provence-ban a XV. században.

Provence királyának lányát, Jolantát mindenkitől távol nevelik, hogy meg ne tudja: különbözik a többi embertől, hiszen vak. Még hivatalos jegyese, a burgundiai herceg sem tudja. Egy nap a herceg Vaudemont gróffal látogatóba érkezik a királyi családhoz. A gróf véletlenül megpillantja az alvó Jolantát, akinek szépsége teljesen elbűvöli, és a lány megtudja az igazságot.

A király megfenyegeti a férfit: vagy megtanítja őt látni, vagy meg kell halnia. A király célja az, hogy erősítse lányában a gyógyulni akarást, a lány ugyanis beleszeretett a férfi hangjába. Amikor az orvos bevezeti Jolantát, a szemén kötés van. Amikor az lehull, Jolanta lát. Mindenki boldog.

II. rész

Csajkovszkij-gála

Népszerű részletek Csajkovszkij operáiból

Közreműködik: Viktoria Kurbatskaya, Anastasia Moskvina, Nagima Galeeva, Gennady Chepikov, Vladimir Petrov, Alexander Krasnodubski, Mikhail Kachanovski, Vasiliy Mingalev, Alexander Dubrovets, Volodymyr Hryshko

Vezényel: Hegyi István

Rendező: Margarita Izvorska

 

2004. június 13., vasárnap 19.30 óra, Nyári Színház, Miskolc

címkék: fesztiválok listája: 2004 Csajkovszkij
műfaj: opera,koncert
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Albin Fries: Nora

június
csütörtök
20
19:00 h
Opera három felvonásban,német nyelven, magyar felirattal |A Bartók Plusz Operafesztivál 2018-as operaíró versenyének nyertes műve Albin... | tovább az esemény részleteihez »

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook