Március 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ez következik

Az ExperiDance Tánctársulat előadása - a Miskolci Operafesztivál és az ExperiDance Tánctársulat közös produkciója.

Szereplők

A fából faragott királyfi: Kökény Róbert ( Királyfi), Bistei Judit ( Királykisasszony), Falvai Miklós (Fabáb), Sátori Júlia (Tündér)

A kékszakállú herceg vára: Lukács Gyöngyi (Judit), Alexandru Agache (Kékszakáll); közreműködik az ExperiDance Tánctársulat

A csodálatos mandarin: Kapitány Dorottya (Lány); Román Sándor / Dénes Nándor (Mandarin); Patonai Norbert, Péli Róbert, Benkő Dávid (Három férfi); Reszneki Domán (Fiú); Görög Zoltán (Öreg)

Közreműködik: Miskolci Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt
Fényterv: Szimeiszter Balázs
Díszlet, jelmez: Juhász Katalin / Meskó Zsolt
Rendező munkatársa: Meskó Zsolt
Rendező-koreográfus: Román Sándor

Az előadásról:

A Bartók+ operafesztiválon, amely a világon az egyetlen, Bartók nevével fémjelzett operafesztivál, először kerül műsorra egy estén a teljes bartóki színpadi mű-együttes: A fából faragott királyfi, A kékszakállú herceg vára és A csodálatos mandarin.

A 3Bartók című előadást az ExperiDance Tánctársulat hozza létre. Az együttes vezetője, Román Sándor koreográfus különlegesen látványos, olykor akrobatikus mozgásvilágot illeszt Bartók kifejező zenéjéhez. Az esten a Miskolci Operafesztivál állandó zenei partnere, a Miskolci Szimfonikus Zenekar működik közre. További különlegesség, hogy A kékszakállú herceg várának ebben a produkciójában debütál Judit szerepében világhírű művészünk, Lukács Gyöngyi.

A Miskolci Operafesztivál felkérésére készülő ExperiDance-produkció szoros, harmonikus egységet alkotó előadásokban állítja színre Bartók Béla három színpadi alkotását.

Mindhárom darabnak egy gondolatkör a közös pontja a férfilélek és viszonyai: viszonya magával, a társsal és a világgal. A kérdés, amely oly gyötrelmesen foglalkoztatta Bartókot és az előadás koreográfusát, Román Sándort is: vajon lehetséges-e igazi kapcsolat férfi és nő között?

A 3Bartók produkció az ExperiDance Tánctársulat hagyományait követve a magyar folklórból építkezik. A helyszín autentikus környezet: egy világváros, Pest-Buda, ahol megtalálhatjuk a hegyormon lévő gyötrelmes várat, az utcák forgatagát, a vizet, a fákat. A helyszínválasztás is szimbolizálja azt az ötvözetet, ahogy a népies elemek elvegyülnek az urbanizált környezetben, amelynek megismerését és megértését a tánc és a zene egyaránt segíti.

2012. 06. 08., 11. – Miskolci Nemzeti Színház, Nyári színház

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini
műfaj: balett és tánc
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook