Szeptember 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
      

Két balett-előadás egy este – a Nagyszebeni Balettszínház és a G.G. Tánc Eger előadása.

 

Bartók Béla: A fából faragott királyfi
Táncjáték - A G.G. Tánc Eger vendégjátéka

Közreműködik: a G.G. Tánc Eger és a Miskolci Szimfonikus Zenekar
Karmester: Kovács László
Rendező: Topolánszky Tamás

Bartók Béla: A Csodálatos mandarin
A Nagyszebeni Balettszínház vendégjátéka

Koreográfia: Oleg Danovski
Színpadra alkalmazta: ifj. Oleg Danovski
Díszlet: Alin Gavrila
Jelmez: Rodica Kabdebo

Szereplők: Mandarin – Stefan Mester; Lány – Laura Cristea; Három férfi – Joshua Beaver, Nicholas Gili, Takahiro Tsubo; Diák – Keston Meyer; Öreg – Russell Hewey; Tengerész – Alexandru Pilca; Kéregető – Takanori Mima; Prostituáltak – Aleisha Gardner, Eri Geen, Mirela Grosu, Sonoko Kajimoto, Arielle Martin, Satomi Netsu, Andreea Simionas; Újságos fiú – Chisato Tanaka; Táncosok – Claudiu Buldan, Yuka Muratani

Közreműködik a Nagyszebeni Balettszínház, a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Miskolci Nemzeti Színház Kórusa (Kórusvezető: Regős Zsolt)
Karmester: Kovács László

Az előadásokról:

A fából faragott királyfi
A mese története szimbolikus értelmű. A Királyfi beleszeret a Királykisasszonyba, ám a Tündér parancsára fellázadó természet nem engedi, hogy találkozzanak. A Királyfi bábut készít, hogy kicsalogassa a Királykisasszonyt a várából, de a lány az igazi Királyfi helyett a fabábot választja. Az erdő királyaként visszatérő Királyfit már szívesen fogadná a Királykisasszony, ekkor viszont a Királyfi már elfordul tőle. A gőgös és öntörvényű leány szégyenében eldobja királyi ékességeit, a Királyfi ekkor megszánja, magához vonja, és együtt indulnak végtelen útjukon.
Bartók a táncjáték szereplőit a népzene világos körvonalaival rajzolja meg. Romantikus természet- és lélekzenék, groteszk dallamok, a mesei hangvételt szolgáló népdalszerű melódiák segítik a darabot, amelyre korszerű és élvezetes tánckompozíciók alkothatók a mesét és a zenét kedvelő kicsik és nagyok számára.

A csodálatos mandarin
Oleg Danovski fél évszázaddal ezelőtt készült Mandarinja emblematikus előadás, amely ma is magával ragadtatja a nézőit. Az 1981-ben Budapesten Bartók-díjat nyert koreográfia ötvözi a kalandot, az érzékiséget és a táncosok rendkívüli színészi képességeit. Egy mese a vak szenvedélyről, amely ha egyszer megszületik, megállíthatatlan. Egy drámai zene és egy rendkívüli kifejező előadás, amelyet az ifjabb Oleg Danovski gondozásában láthatunk.

2013. június 14., péntek; 21.00 – Miskolci Nemzeti Színház, Nyári Színház

címkék: fesztiválok listája: 2013
műfaj: balett és tánc
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bő szekund 2.0 – Bősze Ádám zenei stand-up

szeptember
hétfő
30
19:00 h
Bősze Ádám rádiós/televíziós műsorveztő zenei stand-up estje teltházas volt nyáron a Bartók Plusz 2019 programjában. A produkcióra a... | tovább az esemény részleteihez »

Bartók titkos színháza – színpadi fantáziák Bartók Béla hangszeres műveire

október
kedd
1
19:00 h
A Színház és Filmművészeti Egyetem végzős rendező-koreográfus hallgatói Horváth Csaba és Selmeczi György irányításával Bartók... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook