Június 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ez következik

modern art orchestraA Modern Art Orchestra tizenegy éves fennállása óta nemzetközi téren is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, amely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is.

A zenekar az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellépnek a Budapest Music Centerben. Turnéznak Európa-szerte, felléptek az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint olyan legendás művészekkel muzsikáltak már együtt, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

A Bartók Tizenöt magyar parasztdalára épülő koncert zenei anyagát áthatja a kelet-közép-európai életérzés és Bartók Béla öröksége, amelyről Fekete-Kovács Kornél művészeti vezető a következőképpen nyilatkozik:

"Egy kreatív alkotónak vagy egy előadóművésznek egyformán fontos a hitelesség. Az a fajta “igaziság", amelytől az illető összetéveszthetetlenül az, aki. A tizenhárom éve működő Modern Art Orchestrával (MAO) az alapítás óta nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy identitásunkat olyan dolgokból építsük fel, amelyek a magyar, és kicsit kiterjesztve az európai értékeket képviselik a zenében.
Bartók Béla Tizenöt magyar parasztdal című, eredetileg szóló zongorára írt ciklusát a MAO egy teljesen új megközelítésben rögzítette lemezre 2017 novemberében (BMC Records). Az új darab koncepciója azon alapul, hogy az eredeti 15 tételt érintetlenül hagyva komponáljunk olyan átvezető részeket, amelyekben a mai zene megfelelően fuzionálhat a magyar népi kultúrával és a bartóki világgal. Ebből az elegyből fantasztikusan érdekes dolgokat tudott alkotni a zenekar kreatív magját alkotó, négy muzsikus-zeneszerzőből álló team. A Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és jómagam által komponált darabok a jazz, az elektronikus zene, a kortárs klasszikus hangzás perifériáin mozogva egy teljesen újfajta megszólalást hoztak a jazz nagyzenekari hangzásba.”

MAO művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
Vendég: Dresch Mihály

2018. június 14. – Szent István tér, Miskolc

 

címkék: fesztiválok listája: 2018
műfaj: koncert
kategóriák: kísérőrendezvények
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook