Április 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Ez következik

horgas eszter webFuvolaművész (Artisjus-díjas, a Köztársasági Érdemrend birtokosa). Az elmúlt 15 évben 25 CD, 1 saját könyve és 2 DVD -je jelent meg. Olyan világsztárokkal dolgozik, mint Al Di Meola, vagy Natalie Cole.


A művészetek már gyermekkorában nagy hatást gyakoroltak rá. Édesanyja Levendel Júlia író, édesapja Horgas Béla költő. Három testvére közül Ádám rendező, Péter díszlettervező, és Judit irodalmár.


A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát. Fuvolatanárai Kovács Lóránt és Sebők Erika, kamarazenét Kurtág Györgytől és Rados Ferenctől tanult. Húsz évesen Adorján András svájci fuvolakurzusának ösztöndíjasa, és Jean-Pierre Rampal kurzusának résztvevője. 1992-ben a frissen megkapott diplomával 1997-ig a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékvezetője, majd tanára lett. 

Húsz éves kora óta koncertezik. Több nagysikerű szólóestet adott a Budapesti Zeneakadémia Nagytermében. Olyan zenekarok közreműködésével szólaltatott meg versenyműveket, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Amadinda Ütőegyüttes, a MÁV Szimfonikus Zenekar. Kiváló művészek voltak partnerei az elmúlt évek hangversenyein - a teljesség igénye nélkül -, mint Maurice André, Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich, Kocsis Zoltán, Vígh Andrea, Perényi Miklós, Rolla János, Lukács Ervin, Konrád György és a Bartók Vonósnégyes.


1992-ben megalakítja a Forrás Kamarazenei Műhelyt. 1994-2000 között rendszeresen koncertezik szólistaként és zenekari közreműködőként.


Horgas Eszter személyes varázsa, és bravúros hangszeres tudása évről évre új produkciókat inspirál. A fuvolavirtuóz, a klasszikus zenei hangversenyek mellett, új repertoárt épít, mely nem ismer műfaji határokat. A klasszikus zene, a jazz, és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát csak akkor emelheti a szóló hangszerek közé, ha új irodalmat hoz létre.

 

2000 januárjában megalapította a ClassJazz Band együttest. Számos országos turnén, világsztárok közreműködésével, teltházas koncerteken hallhatta őket a közönség. Európa számos országában koncerteztek, de olyan távoli országokat is meghódítottak, mint Mexikó vagy Mauritius.

 

Operafesztiváli fellépése:

2016. 06. 17.
» Kék rapszódia; Gershwin és Bernstein Amerikában – Horgas Eszter és a ClassJazz Band koncertje

címkék: fesztiválok listája: 2016
közreműködők: hangszeres szólista
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook