Május 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ez következik

b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_szolista_matthias_rexroth_zsinagoga_bk_04.jpgEddig ő az egyetlen kontratenor, aki a két legjelentősebb nemzetközi énekversenyt megnyerte, a 37. Francesco Viñas Versenyen, Barcelonában, a legjobb kontratenor címet kapta, a 19. Hans Gabor Belvedere Versenyen, Bécsben 8 különdíjat kapott. Azóta a művész a legkeresettebb kontratenornak számít a nemzetközi opera- és koncertéletben, sajátos hangfajával, az altusszal.

A nürnbergi születésű Matthias Rexroth a Karlsruhe-i Zeneművészeti Főiskolán tanult, valamint a Schola Cantorum Basiliensis-ben, Marilyn Horne-nál New York-ban és 1999 óta Eytan Pessennel a Stuttgarti Operában, ahol ugyanebben az évben debütált Purcell Artúr király című művében. Legkiválóbb operaprodukciói közé sorolandó Händel Julius Cézárjának címszerepe a Norvég Állami Operában, Oslóban, Oberon szerepe Britten Szentivánéji álom című művében és Händel Admetoja a Händel Fesztiválon (DVD és CD). Kiváló énekesi előadásáért a Deutschen Bühnenverein 2007-ben az egyik legnevesebb német színházi díjra, a Faustra jelölte.

További parádés szerepei: Rossini Tancredije és Orfeo szerepe Gluck Orfeo és Euridice című művében, csakúgy mint Telemann A türelmes Szókratész című műve René Jacobs vezényletével az Innsbrucki Régizenei Fesztiválon, ami koprodukció volt a Berlini Operával. Koncerténekesként szorosan együttműködik Nikolaus Harnoncourttel, akinek vezénylete alatt hallható volt Händel Jephtha és Theodora című oratóriumaiban, Purcell Szent Cecília-óda című művében a Wiener Musikvereinban és a grazi Styriarte Fesztiválon. A legutóbbi időszakban debütált a Bécsi Filharmonikusokkal Riccardo Muti vezénylete alatt a Musikverein Wienben, valamint koncerteket adott a római Accademia di Santa Ceciliaval Fabio Luisi és Nicola Luisotti vezénylete alatt.

További munkái: Armindo Händel Partenope című operájában, Bécsben, Arcane Händel Teseo című művében a Stuttgarti Operában, Athamas Händel Semele című oratóriumába az Esseni Aalto-Theaterben, koncertek a Wiener Musikvereinban és a Szentpétervári Filharmonikusokkal Yuri Temirkanov vezényletével, dalestek Moszkvában, Bécsben, Bad Kissingenben és a Bayreuthi Fesztiválon.

Operafesztiváli fellépése:

2009. 06. 17.

» Matthias Rexroth áriaestje

címkék: fesztiválok listája: 2009 Bécs
műfaj: koncert
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook