Február 2021  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728

Ez következik

ray lustig webzeneszerző

Munkássága széles skálán mozog: a szimfóniától a kamarazenéig, az alkalmazott zenétől a multimédiáig, a legutóbbi időkben pedig a színházi kifejezésmódokat is felöleli.

A tokiói születésű Lustig a New York-i Queens-ben nőtt fel. BA diplomáját a Holy Cross College-ban szerezte, ahol zenei és természet tudományos tanulmányokat folytatott. Mielőtt a Julliard-ra került volna, hogy megszerezze az MM és DMA zeneszerzői diplomáit, Lustig a Massachusetts-i Általános Kórházban, valamint a Columbia Egyetemen kutatott és publikált a molekuláris biológia szakterületen. Zeneszerzőként a tudományok, a természet és az elme továbbra is fontos inspirációt jelentenek a munkájában. Mint aktív zenei blogger, Lustig rendszeres mikro-kompozíció sorozatával (#composagrams) egy új műfajt hozott létre és utat tört a közösségi média 21-ik századi „koncert teremként” való újraértelmezésében.

Megbízói, támogatói és a művek bemutatói között van a Grand Rapids Szimfonikus Zenekar, az American Composers Zenekara, az American Opera Projects, a Seattle-i városháza, az Academy (a Carnagie Hall, a Julliard School és a The Weill Music Institute közös programja), a Metropolis Ensemble, a Tenet Vocal Ensemble,a Copland House, a lexingtoni Chamber Music Fesztivál, Nicholas Phan tenor, a csellista Joshua Roman „Town Music”-je, a Duo Noire, a Flutronix, az Alfred P.Sloan alapítvány, a New York állami művészeti tanács, a New York City Ballet Koreográfusi Intézete, az American Music Centre „Live music for dance” projektje, a Da Capo Chamber Players, az Avian Music, az Insonica Zenekar, a Julliard Zenekar, a New Julliard Ensemble, a Bowling Green Filharmonikus Zenekar, a Blind Ear, az „Opera grows in Brooklyn” program, az Opera on Tap, a counter)induction, a Norfolk Fesztivál, a St. Louis Gitar Fesztivál, a New York Festival of Song, a Caramoor Zenei Fesztivál, a Julliard Beyond the Machine Fesztivál, a párizsi European American Musical Alliance és számos iskola és egyetem világszerte.

Rezidens zeneszerzője volt a lexingtoni Chamber Music Fesztiválnak, az Imagine Science Filmfesztiválnak és a Copland House Compose Yourself projektjének.
Díjai közt szerepel többek között az American Academy of Arts and Letters Charles Ives ösztöndíja, az ASCAP által az UNSTUCK című zenekari művéért odaítélt Rudolf Nissim Díj, valamint a Copland House Aaron Copland díja.

Tanárai voltak többek között John Corigliano, Robert Beaser, Samuel Adler, Sebastian Currier, Jonathan Kramer, Derek Bermel, Philip Lasser, Pia Gilbert, Conrad Cummings, és Shirish Korde.

 

Műve az operafesztiválon:

2018. 06. 09.
Raymond J. Lustig - Matthew Doherty: Semmelweis

 

címkék: fesztiválok listája: 2018
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook