Április 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Ez következik

A tokaji Nagykopasz hegyA tokaji Nagykopasz hegyBár Miskolc belvárosa is számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, a városhoz tartozó kedvelt kirándulóhelyek pedig (Diósgyőr, Lillafüred, Miskolctapolca) természetközeli élményt kínálnak a látogatónak, a több napra érkező vendég – két fesztiváli program között – rászánhatja magát egy-egy félnapos kirándulásra is. Ehhez adunk néhány ötletet.

 

 

Aggtelek, Baradla-barlang

Az aggteleki Baradla-barlangAz aggteleki Baradla-barlangAggtelek település ismertségét páratlan természeti értékeinek köszönheti: a Világörökséghez tartozó Baradla-barlangnak és a védett karsztvidéknek. A felszínen, a Baradla-cseppkőbarlang aggteleki és jósvafői bejáratát összekötő 7,5 kilométeres távon húzódik a Baradla-tanösvény, amelyen járva a látogatók - gyalog vagy kerékpáron - kiemelkedő szépségű természeti környezetben szerezhetnek ismereteket a terület földtani, vízrajzi, zoológiai, botanikai és kultúrtörténeti értékeiről. A Világörökséghez tartozó karsztvidék és a Baradla-barlang értékeire alapozva Aggtelek - a szomszédos Jósvafővel közösen - számos programot, és egész nyári programsorozatot szervez az Aggteleki Nemzeti Park felügyelete alatt.

Tokaj

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék "fővárosa" a nemzeti himnuszban is szerepel. A Bodrog és a Tisza folyók találkozásánál fekvő, építészeti műemlékekben gazdag település 2002-ben a Tokaj-hegyaljai borvidékkel vált a Világörökség részévé.

Kilenclyukú híd - Hortobágy híres nevezetességeKilenclyukú híd - Hortobágy híres nevezetessége

 

 

Hortobágy

Miskolctól mintegy 50 kilométerre fekszik a Hortobágy, Európa legnagyobb kiterjedésű szikes pusztája, amelyet a Világörökség részévé nyilvánítottak. A területen a Hortobágyi Nemzeti Park a természetvédelem, a gazdálkodás és az idegenforgalom sajátos egységét valósítja meg.

További információk Észak-Magyarország látnivalóiról »

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook