Tartalomjegyzék

Kerek Gábor: Szelidecske terveKerek Gábor: Szelidecske terveKerek Gábor Szelidecske terve című gyermekdarabjának bemutatója mellett a Kelemen Kvartett koncertje várta a közönséget a fesztivál második napján. A kísérőrendezvények – két produkcióval is – a táncművészet jegyében teltek.

Képgaléria »

Több mint szelíd

Kerek Gábor zeneszerző Szelidecske terve zenés mesedarabja A só című népmese alapján készült. Népmeséről lévén szó, a szerző le sem tagadhatóan népi gyermekdalok motívumait csempészte az egyébként hamisítatlanul kortárs zenéjébe.

Kerek Gábor: Szelidecske terveKerek Gábor: Szelidecske terveA zenemű sajátos dallamvezetése, izgalmas ütem- és témaváltásai igazi kihívást jelentettek úgy a zenekari árokban ülő fiatal zenészeknek, mint az előadásban színpadra álló gyerekeknek – valamennyien a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Intézmény növendékei. (A szerző pedig ugyancsak ennek az iskolának a tanára.)

A zene összetettségét ellenpontozta az egyszerű színpadkép (amelyen csupán egy állóóra jelezte az idő múlását, illetve két trónszék, lévén királyi udvarról lenne szó), és a két oldalt felállított, perspektivikus hatást keltően „koreografált” gyermekkar. A csupán jelzésszerű megjelenítés és a történésekhez igazodóan mozduló kórus mozgalmas hátterét adta a műnek.

A nemegyszer bonyolult zenei motívumokat hallgatva minden megbecsülésünk a gyermek szólistáknak, akik felnőtthöz méltó módon sajátították el énekes szerepeiket – és érdemelték ki ezzel a közönség elismerését.

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook