Tartalomjegyzék

NyitóparádéNyitóparádéNyitóparádé Miskolc főutcáján, koncertek a Szent István téren, 3Bartók díszelőadás a Nyári színházban... Megnyitotta kapuit a "Bartók + Puccini 2012" Miskolci Operafesztivál!

Képgaléria »

A hagyományos ünnepi felvonulással kezdetét vette a 12. „Bartók + …” Miskolci Operafesztivál, amelynek jelmondata: „Legyen az opera mindenkié!” Ingyenes operaelőadások sorát kínálja ezért a fesztivál, amely az operát a színház falai közül kiviszi az utcára, hogy a muzsikával mindenkit elvarázsoljon. Ezt a célt emelte ki a fesztivált megnyitó 3Bartók előadás előtt tartott beszédében Kesselyék Gergely fesztiváligazgató, és erről szólt Kriza Ákos polgármester is, aki úgy fogalmazott: támogatja a Miskolci Operafesztiválnak azt a törekvését, amely megnyitja a műfajt az utca embere előtt is. Fontosnak tartja, hogy a fesztivál nyitott legyen a város közössége felé, és így szerezzen magának kitüntetett helyet Miskolc kulturális életében.

3Bartók

3Bartók – A csodálatos mandarin3Bartók – A csodálatos mandarinA „Bartók + Puccini 2012” Miskolci Operafesztivál rendezvénysorozatot a fesztivál és az ExperiDance Tánctársulat közös produkciója, a 3Bartók című előadás nyitotta. A fesztivál történetében először ezen hallhatta a közönség egy este Bartók Béla három színpadi művét, az előadás sorrendjében: A fából faragott királyfit, A kékszakállú herceg várát és A csodálatos mandarint.

A produkciót színpadra állító Román Sándor koreográfus-rendező a művek egymásutánjából szervesen építette föl a férfi-nő viszony változásait: a szemérmes és tiszta Királyfit, akitől egy csalóka ábrándot követve elfordul szerelme; a csalódásaitól megkérgesedett szívű, könyörtelen férfiként elénk lépő Kékszakállút; és a világi hívságoktól mégiscsak egy nő szerelmén keresztül megszabadulni tudó Mandarint.

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook