Tartalomjegyzék

Három tenor - Yeong Won Lee, Badri Maisuradze, Juhász Tamás és a karmester, Ivan AnguélovHárom tenor - Yeong Won Lee, Badri Maisuradze, Juhász Tamás és a karmester, Ivan AnguélovSzinte leírhatatlan sikert aratott a fesztivál három tenor koncertje: a közönség állva követelte ki a szólistáktól – Tomas Juhás, Yeong Won Lee, Badri Maisuradze –, hogy harmadszor is elénekeljék közösen Kalaf áriáját. Az esten közreműködő Debreceni Szimfonikus Zenekart Ivan Anguélov vezette.

Hasonló sikerrel mutatta be a Nagy Moszkvai Klasszikus Balett Strauss-gála előadását, amely egy nemzetközi balettverseny keretjátékába illesztve mutatta be azokat a klasszikus, nem egyszer 250 éves koreográfiákat, amelyeknek ők az egyik legavatottabb előadói.

A Szentháromság ortodox templomban Bátori Éva dalestjét hallhatta a közönség, amelyen a művésznő – Simon Izabella kíséretével – Bartók, Berg, Schönberg és Zemlinsky műveiből adott elő.

A felújítás alatt álló Avas Szállóban Faragó Miklós festőművész rendhagyó kiállítása társasági esemény volt.

A fesztivál elméleti előadássorozatában Brendan G. Carroll angol zenetörténész Bécs 1910 címmel a 19. század végén felbukkanó zenei irányzatokról és Mahler tanítványairól beszélt.

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook