Május 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ez következik

hary opera slideHáry János, az öreg obsitos valóságon átlendülő történetei minden korosztály számára jó szórakozást ígérnek. Kodály Zoltán daljátékát az operafesztivál is műsorra tűzi az idén – a Kodály-emlékév részeként – a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában. A szimfonikusok előadásában már harmadszor hallható idén a mű, bár most egy kicsit másképpen. (Hegyi Erika – Észak-Magyarország, 2017. 05. 20.)

– A programot az operafesztivál szervezői választották, ez részben annak köszönhető, hogy olyan színes mű a zeneirodalomban, amelyet rendkívül sokféleképpen meg lehet közelíteni, és nagyon széles rétegek által ismert – mondta lapunknak Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője. Hangsúlyozta, az egészen kicsi gyerekek is ugyanúgy élvezni tudják a zenét és a történetet, mint a szépkorúak.

Zene és tánc

– Örültünk, amikor megkeresett minket az operafesztivál, hogy szeretnék ezt a produkciót bemutatni a fesztivál idején. Annyi különlegessége lesz az előadásnak, hogy a Kodály-est keretében a Háry- és a Páva-variációk mesével és tánccal szólal meg.
Szászné Pónuzs Krisztinától megtudtuk, mesélő, azaz Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze adja majd elő a történetet, így a zene és a próza, valamint a tánc alkot majd egységet. A tánc, azaz a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában a Páva-variációk a Háry-szvit után következik.
S hogy miért Háry-szvit? Az ügyvezető elmondta, azért esett erre a választás, mert a teljes daljáték nem fért volna bele az egyestés előadásba. Egy olyan komplex Háry-előadást álmodtak meg, amelyben többféle zeneműnek, és többféle megközelítésnek tudtak helyet adni.

Két kortárs opera

A Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője még elmondta, a zenekar már az operafesztivál indulása óta állandó résztvevője a programsorozatnak, minden évben több produkcióval szerepelnek, és nagyon örülnek, hogy minden évben sok szép és nehéz feladattal találják meg őket a szervezők. Az idén három produkciót adnak elő, a Kodály-esten, illetve két kortárs operában is közreműködnek.
– Az operafesztiválhoz igazítjuk mindig az évadunk végét – jegyezte meg Szászné Pónuzs Krisztina. – Örömmel készülünk, már csak azért is, mert ilyenkor Miskolcon a zenei szakma szeme, a fesztivál kiemel minket a hétköznapokból.

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook