Március 2024  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ez következik

img 9171 resizeA Bartók Plusz Operafesztivál a hivatalos főprogram mellett szabadtéri operaelőadásokkal, kamarakoncertekkel, kórusmuzsikával, népzenével, dzsesszkoncertekkel és világzenei programokkal várja városszerte a Miskolcra látogatókat június 14–23. között.

Művészeti elképzeléseihez híven a Bartók Plusz nem csak a kőszínház falai között, hanem szabadtéri programjain is megnyitja a komolyzene műfaji határait. A fesztivál idején a miskolci belváros utcáin és terein késő estig tartó zenei és zenés színházi előadások tartalmas szórakozást kínál a közönségnek.

A Szent István téri szabadtéri nagyszínpad a könnyedebb hangulatú operák, a komolyzene és a kortárs táncművészet barátait várja egy-egy formabontó előadással. Itt látható többek között Rossinitól A sevillai borbély, egy Monteverdi és Pergiolesi műveiből összeállított kamaradarab (O/A de personis), az operahősök lélektanát „analizáló” PszichOpera, a Varidance-társulat Kármen című táncfantáziája és Donizetti Rita című vígoperája. A június 14-én Francia operagálával nyitó Szent István téren lép fel Kossuth-díjas muzsikusokkal a Sziámi AndFriends, de ez a helyszíne az idei Ezrek operája, Mascagni Parasztbecsület című műve beavató előadásának is.

A könnyebb műfajú koncertek az Erzsébet térre kerültek, ahol egy különleges hangulatú helyszín az OperaBár pódiumszínpad és a hozzá kapcsolódó FesztiWine terasz. Itt a kitűnő zenék mellé fiatal kézműves borászatok, családi pincészetek kínálják friss, különleges boraikat. A fesztivál tíz napján itt fellépők között találjuk Elsa Vallet és a Stereo Swinggel érkező Szűcs Gabit. A Tom Stormy Trió Petrovinával lép fel, a Miskolci Dixieland Band Malek Andreával, Micheller Myrtill a Swinguistique-kel. A zárónapon Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint kvartett műsorát hallgathatják meg.

A fesztivál színházi bemutatóinak kezdése előtt most sem marad el a Miskolci Balett előadásában szokásos Utcatánc, és az előadások utáni Good Night Music.
Két kiállítás kíséri a fesztivál napjait. A Színészmúzeumban a moszkvai Bahrusin Színházi Múzeum tárlata az orosz balettművészet 20. század eleji művészóriásait mutatja be. A Miskolci Nemzeti Színház nézőtéri társalgójában zongorakiállítás várja az érdeklődőket. A varázslatos hangszerek hangjátnosztalgikus hangulatkoncerteken ismerhetik meg a nagyszínházi előadásokat megelőzően, valamint az előadások szüneteiben. S ha már zongora: Gerebics Sándor Időn túli hangzás című filmjét a Bogányi-zongoráról a Szent István téri LED-falon vetítik le a nézőknek.

A Miskolc belvárosában kialakított fesztiválzónában kézműves vásárkorzó és ételkülönlegességeket kínáló gasztroplacc várja a fesztivállátogatókat.

Letölthető programfüzet: Bartók Plusz 2019 KÍSÉRŐPROGRAM (pdf»)

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook