Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

img 9171 resizeA Bartók Plusz Operafesztivál a hivatalos főprogram mellett szabadtéri operaelőadásokkal, kamarakoncertekkel, kórusmuzsikával, népzenével, dzsesszkoncertekkel és világzenei programokkal várja városszerte a Miskolcra látogatókat június 14–23. között.

Művészeti elképzeléseihez híven a Bartók Plusz nem csak a kőszínház falai között, hanem szabadtéri programjain is megnyitja a komolyzene műfaji határait. A fesztivál idején a miskolci belváros utcáin és terein késő estig tartó zenei és zenés színházi előadások tartalmas szórakozást kínál a közönségnek.

A Szent István téri szabadtéri nagyszínpad a könnyedebb hangulatú operák, a komolyzene és a kortárs táncművészet barátait várja egy-egy formabontó előadással. Itt látható többek között Rossinitól A sevillai borbély, egy Monteverdi és Pergiolesi műveiből összeállított kamaradarab (O/A de personis), az operahősök lélektanát „analizáló” PszichOpera, a Varidance-társulat Kármen című táncfantáziája és Donizetti Rita című vígoperája. A június 14-én Francia operagálával nyitó Szent István téren lép fel Kossuth-díjas muzsikusokkal a Sziámi AndFriends, de ez a helyszíne az idei Ezrek operája, Mascagni Parasztbecsület című műve beavató előadásának is.

A könnyebb műfajú koncertek az Erzsébet térre kerültek, ahol egy különleges hangulatú helyszín az OperaBár pódiumszínpad és a hozzá kapcsolódó FesztiWine terasz. Itt a kitűnő zenék mellé fiatal kézműves borászatok, családi pincészetek kínálják friss, különleges boraikat. A fesztivál tíz napján itt fellépők között találjuk Elsa Vallet és a Stereo Swinggel érkező Szűcs Gabit. A Tom Stormy Trió Petrovinával lép fel, a Miskolci Dixieland Band Malek Andreával, Micheller Myrtill a Swinguistique-kel. A zárónapon Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint kvartett műsorát hallgathatják meg.

A fesztivál színházi bemutatóinak kezdése előtt most sem marad el a Miskolci Balett előadásában szokásos Utcatánc, és az előadások utáni Good Night Music.
Két kiállítás kíséri a fesztivál napjait. A Színészmúzeumban a moszkvai Bahrusin Színházi Múzeum tárlata az orosz balettművészet 20. század eleji művészóriásait mutatja be. A Miskolci Nemzeti Színház nézőtéri társalgójában zongorakiállítás várja az érdeklődőket. A varázslatos hangszerek hangjátnosztalgikus hangulatkoncerteken ismerhetik meg a nagyszínházi előadásokat megelőzően, valamint az előadások szüneteiben. S ha már zongora: Gerebics Sándor Időn túli hangzás című filmjét a Bogányi-zongoráról a Szent István téri LED-falon vetítik le a nézőknek.

A Miskolc belvárosában kialakított fesztiválzónában kézműves vásárkorzó és ételkülönlegességeket kínáló gasztroplacc várja a fesztivállátogatókat.

Letölthető programfüzet: Bartók Plusz 2019 KÍSÉRŐPROGRAM (pdf»)

Asan Civic Choir

június
hétfő
17
18:00 h
A dél-koreai Asan város kórusának műsorában magyar szerzők művei, valamint koreai és magyar népdalfeldolgozások hangzanak el.... | tovább az esemény részleteihez »

Sárik Péter Trió: X BARTÓK

június
hétfő
17
20:00 h
„Jazz és Bartók” a klasszikus és a jazz-zene rajongóinak A Sárik Péter Trió a mai magyar jazzélet egyik legnépszerűbb és... | tovább az esemény részleteihez »

A Miskolci Egyetem Nőikarának hangversenye

június
kedd
18
18:00 h
A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Bartók Plusz Operafesztivál közös rendezvénye Kortárs zeneszerzők –... | tovább az esemény részleteihez »

Bő szekund – Bősze Ádám zenei stand-up

június
kedd
18
20:00 h
A #szeretnekahallgatók című stand-up sikere után útjára indul a második, Bő szekund címmel. A tartalom teljesen új, a formátum viszont... | tovább az esemény részleteihez »

Kékszakállú + Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye | Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

június
szerda
19
21:00 h
Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye Hangverseny fényjátékkal Világítástervező: Bányai Tamás Látványtervező: Zeke... | tovább az esemény részleteihez »

Albin Fries: Nora

június
csütörtök
20
19:00 h
Opera három felvonásban,német nyelven, magyar felirattal |A Bartók Plusz Operafesztivál 2018-as operaíró versenyének nyertes műve Albin... | tovább az esemény részleteihez »

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook