Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

E-mailNyomtatásExport ICS

O/A de personis – A' la cARTe

O/A de personis – A' la cARTe
Mikor:
2019. június 16., vasárnap 19:00 h
Hol:
Szent István tér
Miskolc
Kategória:
Kísérőrendezvény

Opera két részben Monteverdi és Pergolesi műveiből (Il combattimento di Tancredi e Clorinda, La serva padrona)

A két mű története nem összefüggő, de tartalmuk egy probléma két oldalát mutatja meg. Monteverdi drámai művében keresztes lovagok küzdenek egymás ellen, s a győztes későn ismeri fel a maszk alatt ellenségében szerelmét. A La serva padrona című bohózatban pedig hierarchikus viszonyok miatt nem értik egymás szavát a szereplők.

Tudományos módon: a pozitív homlokzatait, minden civilizált társadalom és kor kitermeli, kevesen élnek álarcmentes életet. Kérdés, mekkora kárt okoz bennünk és környezetünkben az ezek miatt eltorzult kommunikáció. Férfi-női hatalmi harcok miatt a legtöbb párkapcsolat sérül. A darabok szerzői ideális egyensúlyról, igazi partneri egységről szólnak. Nem a külvilágnak mutatott domináns arcunkról (álarcunkról) írnak, hanem a bennünk élő, gyakran szinte kikutathatatlan vágyakozásról egy egyenrangú társ után.Az O/A – de personis című előadás illeszkedik abba a Philipp György által megálmodott elképzelésbe, miszerint karmesterként és rendezőként olyan összművészeti és operaelőadások létrehozását tartja elsődleges feladatának, melyek képesek a műfajt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érhetővé és szerethetővé tenni. A Heureka Music Agency szintén egyik küldetésének tekinti a klasszikus zenei műfajok megismertetését a szélesebb publikummal, így örömmel vállalta az együttműködést a produkcióban.

Szereplők: Bojtos Luca, Mózes Zoltán, Erdős Attila
Rendező, karmester: Philipp György
Kísér: Heureka Orchestra (művészeti vezető: Lombos Pál)

Helyszín:

3525 Miskolc, Szent István tér

A Miskolci Egyetem Nőikarának hangversenye

június
kedd
18
18:00 h
A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Bartók Plusz Operafesztivál közös rendezvénye Kortárs zeneszerzők –... | tovább az esemény részleteihez »

Bő szekund – Bősze Ádám zenei stand-up

június
kedd
18
20:00 h
A #szeretnekahallgatók című stand-up sikere után útjára indul a második, Bő szekund címmel. A tartalom teljesen új, a formátum viszont... | tovább az esemény részleteihez »

Kékszakállú + Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye | Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

június
szerda
19
21:00 h
Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye Hangverseny fényjátékkal Világítástervező: Bányai Tamás Látványtervező: Zeke... | tovább az esemény részleteihez »

Albin Fries: Nora

június
csütörtök
20
19:00 h
Opera három felvonásban,német nyelven, magyar felirattal |A Bartók Plusz Operafesztivál 2018-as operaíró versenyének nyertes műve Albin... | tovább az esemény részleteihez »

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook