Február 2018  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Ez következik

opera verseny competition logo 2018 web

Tartalomjegyzék

operairoverseny webA Bartók Plusz Operafesztivál közzéteszi a 2016. évi "A jövő kulcsa" operaíró versenyének pályázatát.

 

 

 

 

az operaíró verseny hírei

 

Versenykiírás

A pályázat címe: „A jövő kulcsa” operaíró pályázat

A verseny célja: Olyan új, a Bartók Plusz Operafesztivál Művészeti Kiáltványa szellemének megfelelő „közönségdarabok” kerüljenek a figyelem középpontjába, amelyekkel vissza lehet hódítani az operába a közönséget.

A pályázók köre: Bármely kortárs zeneszerző, állampolgárságra, tartózkodási helyre, korra való tekintet nélkül. A pályázat nem „jeligés”, pályázni kizárólag saját névvel, címmel lehet.

A pályázat kiírója: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. (székhely: 3525 Miskolc, Déryné u. 1., cg: 05-09-016624, képviseli: Takács Péterné Farkas Beáta, ügyvezető). A pályázat kiírója lehetőség szerint évente írja ki a pályázatot, első alkalommal 2012. évben.

A pályamű: Befejezett, zenekarral színpadi előadásként még el nem hangzott mű. A pályamű témája, nyelve és terjedelme kötetlen. Egy szerző több pályaművel is pályázhat, valamint több szerző is pályázhat egy pályaművel.

Előzetes regisztráció és jelentkezés: A pályázatra jelentkezni a www.operafesztival.hu honlapról letölthető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet. Az előzetes regisztráció keretében a jelentkezési lapot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell megküldeni. A jelentkezési lap valamennyi rovatának kitöltése kötelező.

A nevezési díj összege: 150 EUR, melyet az OTP Banknál vezetett HU03 1176 3347 5721 7886 0000 0000 számú bankszámlaszámra kell átutalni.

A pályamű beküldése A pályázati anyagot kizárólag postai úton lehet megküldeni.

A borítékon, illetve küldeményen az alábbiakat kell feltüntetni:

  • A pályázat kiíróját: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.
  • postacímét: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft., 3501 Pf. 634.
  • pályázat címét: „ A jövő kulcsa” Operaíró pályázat
  • feladót, vagyis a pályázót

Beküldendő anyagok:

1., A pályamű papíralapon és elektronikus adathordozón.

2., A pályamű történetét összefoglaló angol nyelvű tartalmi kivonat legfeljebb 1 A/4-es oldal terjedelemben.

3., A jelentkezési lapot kinyomtatott eredetiben aláírt példánya.

4., A nevezési díj befizetéséről szóló igazolás.

A pályamű (partitúra) mellett a pályázó nem kötelező jelleggel benyújthatja

  • a pályamű zenekari szólamanyagát;
  • bármilyen egyéb hangzóanyagát.

Beküldési határidő: 2016. augusztus 22. napja 00:00 óra CET. A beküldési határidő a pályázat kiírójának történő kézbesítést jelent.

Szakmai bírálat: A pályaműveket 4-6 főből álló szakmai zsűri bírálja el. Kiválasztja a megítélése szerint a kiáltvány tartalmának legmegfelelőbbnek tartott 3 pályaművet. Ezen kiválasztott pályaművek jutnak a döntőbe.

A szakmai zsűri a döntését, a döntőbe jutott művek listáját 2016. október 1. napján közzéteszi a www.operafesztival.hu weblapon.

A döntőbe jutott művek részleteit a pályázat kiírója a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, az opera tanszaki bemutató/koncert keretein belül 2016 negyedik negyedévében, félszcenírozott előadásban, zongora kísérettel állítja színre.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen megtartott, döntőben bemutatott darabok közül a zsűri kiválasztja, és a pályázat kiírója kihirdeti a nyertes alkotást.

A döntés az opera tanszaki bemutatót/koncertet követő 1 munkanapon belül a www.operafesztival.hu weblapon kerül közzé tételre.

A pályázat kiírója a nyertes pályaművet teljes egészében, szcenírozva, zenekari kísérettel bemutatja, a pályázat évét követően megrendezésre kerülő Miskolci Operafesztiválon. A pályázat kiírója a nyertes pályamű Miskolci Operafesztiválon történő bemutatására nem köteles.

Díjazás és felhasználási jogok: Minden döntőbe jutott pályamű 1500 EUR díjazásban részesül.

A nyertes pályamű további 4000 EUR összegű díjazásban részesül, illetve a pályázat kiírójának feltett célja, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek szerint a nyertes művet a következő évi Bartók Plusz Operafesztivál komplett operaelőadásként mutatassa be.

A felhasználási jogokat a Pályázati kiírás részletesen szabályozza:

Valamennyi díjazás összegének kifizetésére 2017. január 31. napjáig kerül sor. A díjakat a pályázat kiírója a díjazottak részére a jelentkezési lapokon megadott bankszámlaszámokra utalja át. A díjazás összege utáni adózás a pályázó állampolgársága, vagy tartózkodási helye szerinti jogszabályok szerint történik.

A pályázattal, a részvétellel, a pályázati dokumentációval kapcsolatos kérdéseiket az alábbi elérhetőségeken tehetik fel: Szakács Sára versenytitkár, email címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px  miskolci varosgazda  

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Felhasználási feltételek »

↑ Top

facebook